Klakson do VN800A
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Klakson do VN800A
Pomocy
Kupiłem http://moto.allegro.pl/mocny-klakson-ja ... 21217.html , w sklepie podpiął gość do starego akumulatora i git.
A u mnie jak moto chodzi na wolnych obrotach to tylko terkota, jak pogazuję to większa moc pozwala na odpowiednie zadziałanie sprężarki. Jest jakieś wyjście, aby na niższych obrotach też tawało czadu? Na pudełku pisze >=28Ah...
Wiem, że Steve i Thomas w poprzednich motongach mieli podobne wynalazki, więc powinno działać...
Co doradzicie???
Kupiłem http://moto.allegro.pl/mocny-klakson-ja ... 21217.html , w sklepie podpiął gość do starego akumulatora i git.
A u mnie jak moto chodzi na wolnych obrotach to tylko terkota, jak pogazuję to większa moc pozwala na odpowiednie zadziałanie sprężarki. Jest jakieś wyjście, aby na niższych obrotach też tawało czadu? Na pudełku pisze >=28Ah...
Wiem, że Steve i Thomas w poprzednich motongach mieli podobne wynalazki, więc powinno działać...
Co doradzicie???
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- Robson
No właśnie... Tylko jak ten przekaźnik podłączyć?
Ma 4 wyjścia, a ja mam do dyspozycji:
2 przewody pochodzące z podłączenia oryginalnego klaksonu (wygręciłem go), nie widomo który to plus,
2 wyjścia ze sprężarki (+ i -)
ewentualnie dodatkowe zasilanie z akum-ra (+,-)
Ma 4 wyjścia, a ja mam do dyspozycji:
2 przewody pochodzące z podłączenia oryginalnego klaksonu (wygręciłem go), nie widomo który to plus,
2 wyjścia ze sprężarki (+ i -)
ewentualnie dodatkowe zasilanie z akum-ra (+,-)
- Robson
Znalazłem http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php? ... ghtbar%F3w
Czyli kable z oryginału klaksona mogę zapiąć do + od aku oraz do nogi 85 w przekaźniku? SAURO lookniesz?
Czyli kable z oryginału klaksona mogę zapiąć do + od aku oraz do nogi 85 w przekaźniku? SAURO lookniesz?
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Zapinasz (+) od starego klaksonu na (+) przekaźnika (wejscie). (-) na (-). też od starego klaksonu /(wejście) Wyjście z przekażnika zapinasz na nowy klakson. Będzie mała zwłoka po naciśnieciu klawisza, zatem albo naciskasz go z wyprzedzeniem albo montuj tak, aby rurka powietrza była jak najkrótsza. Ja generalnie dmucham w rurke sam:):):PRoobsoonx pisze:Znalazłem http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php? ... ghtbar%F3w
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
Nie Bardzo rozumiem po co ma być ten przekaźnik, bo wydaje mi się że przekaźnik montuje się po to aby poprzez klasyczny włącznik nie puszczać dużego prądu o długim działaniu (np, światła). Robi się to po to bo styki przełączników nie są przystosowane do przekazywania dużych prądów. Przy klaksonie nie ma ani dużego prądu ani tym bardziej nie używa się go ciągle godzinami....SAURO pisze:Praekaźnik zapodałeś?
No chyba że się mylę
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
Masz rację przekaźnik nie jest potrzebny ponieważ prądy płynące w obwodzie sprężarki są mniejsze aniżeli w obwodzie tradycyjnego klaksonu.kuko pisze:Nie Bardzo rozumiem po co ma być ten przekaźnik, bo wydaje mi się że przekaźnik montuje się po to aby poprzez klasyczny włącznik nie puszczać dużego prądu o długim działaniu (np, światła). Robi się to po to bo styki przełączników nie są przystosowane do przekazywania dużych prądów. Przy klaksonie nie ma ani dużego prądu ani tym bardziej nie używa się go ciągle godzinami....SAURO pisze:Praekaźnik zapodałeś?
No chyba że się mylę
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Masz rację przekaźnik nie jest potrzebny ponieważ prądy płynące w obwodzie sprężarki są mniejsze aniżeli w obwodzie tradycyjnego klaksonu.
Jak mu się spali włącznik klaksonu ciekawę który doradca kupi mu nowy? Widziałem jak się zjarał u kolegi makarona w VN 900 więc niezaszkodzi jak zapoda i u siebie..... ale wybór pozostawiam do własnego roztrzygnięcia.
Jak mu się spali włącznik klaksonu ciekawę który doradca kupi mu nowy? Widziałem jak się zjarał u kolegi makarona w VN 900 więc niezaszkodzi jak zapoda i u siebie..... ale wybór pozostawiam do własnego roztrzygnięcia.
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
- Robson
Konrad dzięki za pomoc na miejscu, ale jutro cały dzień jestem poza chawirą, zapraszam na kawkie następnym razem!
Koledzy dzięki za pomoc, musze dokupić kable, bo obecne są za krótkie. Szkoda, tylko, że ta chińszczyzna działa po zapodaniu mocy/przegazowaniu sprzęta. Tak to tylko terkoce, ale może, gdybym wymienił akum, byłoby lepiej...
Koledzy dzięki za pomoc, musze dokupić kable, bo obecne są za krótkie. Szkoda, tylko, że ta chińszczyzna działa po zapodaniu mocy/przegazowaniu sprzęta. Tak to tylko terkoce, ale może, gdybym wymienił akum, byłoby lepiej...
- Robson
Nabes, a możesz opisac dokładnie co masz zamontowane i jak?Nabes pisze:co do montazu nie pomoge za wiele. W moim motongu mam podobny wynazalek na spreżarce i działa to jak ulał. Nie wiem jak to montowane jest ale nie ma żednego opóźnienia przy naciskaniu przyciska a wydanym sygnałem. A efekt piorrunujacy.... Polecam
Zacznij najpierw od tego przekaźnika, kosztuje 3 zł i kable na nowo poprowadź, a potem dopiero myśl o wymianie aku.Roobsoonx pisze:Konrad dzięki za pomoc na miejscu, ale jutro cały dzień jestem poza chawirą, zapraszam na kawkie następnym razem!
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
Re: Klakson do VN800A
?????????? nie rozumiem Ah to miara pojemności???? czego????Roobsoonx pisze:Pomocy
Na pudełku pisze >=28Ah...
Najważniejszy jest pobór mocy urządzenia lub prąd jaki pobiera.
Najlepiej, na początek, podłącz voltomierz równolegle na wejściu klaksonu i sprawdż napięcie.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
SAURO pisze:Masz rację przekaźnik nie jest potrzebny ponieważ prądy płynące w obwodzie sprężarki są mniejsze aniżeli w obwodzie tradycyjnego klaksonu.
To nie chipoteza a wynik pomiaru .