Dłuższa linka sprzęgła?

Awatar użytkownika
Domel
Miejscowość: Katowice
Motocykl: XX ;)
VROC: 0

Dłuższa linka sprzęgła?

Post autor: Domel » sob lut 04, 2012

Witam jak w temacie, mam drobny problem mianowicie zmieniłem kierownicę na szerszą i bardziej prostą itd. z tym, że wszystkie linki, kable, przewody w sumie bez zbędnych przeróbek da się normalnie zamontować oprócz klamki z linką sprzęgła której mimo wszystko trochę brakuje w długości i teraz pytanie moje, czy jest możliwość jakiejś regulacji ? czy wymienić muszę wymienić linkę na dłuższą. Brakuje mi dosłownie ja wiem z 1-2 cm aby swobonie wisiała ta oryginalna. Jeżeli wymienić to szukać uniwersalnej (o ile coś takiego istnieje) czy dedykowanej do innego modelu? Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Orzech_
Miejscowość: Twardogóra k/wro
Motocykl: VL 800
VROC: 34013

Post autor: Orzech_ » ndz lut 05, 2012

Istnieją linki uniwersalne, ale nie polecam, można wozić jako awaryjną. Natomiast dobry mechanik powinien mieć sprzęt aby Ci taką linkę dorobić, ostatnio nie moglem dostać linki do ssania do mojej kawy, zawiozłem starą na wzór i bez problemu mi dorobili, linka na metry, pancerz też i kilkadziesiąt kombinacji zaprawienia końcówek, nawet pancerz mi zaprawili na końcach blaszką ochronna.
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800

Awatar użytkownika
Thomas
Miejscowość: Chorzów, Bytom
Motocykl: VN 2000 Limited
VROC: 33040

Post autor: Thomas » ndz lut 05, 2012

Zawsze możesz klamkę na środku dać będziesz oryginalny... :D :D :D
VROC#33040

Lepiej mieć brzuch z jedzenia niż garb z roboty.

Awatar użytkownika
Domel
Miejscowość: Katowice
Motocykl: XX ;)
VROC: 0

Post autor: Domel » ndz lut 05, 2012

Orzech_ pisze:Istnieją linki uniwersalne, ale nie polecam, można wozić jako awaryjną. Natomiast dobry mechanik powinien mieć sprzęt aby Ci taką linkę dorobić, ostatnio nie moglem dostać linki do ssania do mojej kawy, zawiozłem starą na wzór i bez problemu mi dorobili, linka na metry, pancerz też i kilkadziesiąt kombinacji zaprawienia końcówek, nawet pancerz mi zaprawili na końcach blaszką ochronna.
Ok dzięki za info zawiozę w takim bądź razie do firmy co to zajmuje się takimi rzeczami, niech walczą.

Thomas tak tak a po choleraemi sprzęgło? tak na dobrą sprawę :ok: :ok:

ODPOWIEDZ