Progresywne sprężyny zawieszenia
Progresywne sprężyny zawieszenia
Cześć!
Rozważam serwisowanie przedniego zawieszenia w moim Vulcanie.
Podczas ostrzejszego hamowania zawieszenie zapada się skokowo, co sprawia, że utrzymanie toru jazdy wymaga wysiłku i koncentracji. Zwykle hamuję przodem i tyłem, co teoretycznie powinno odciążać lagi.
Dodatkowo słychać skrzypienie, a na frontach lag pojawiły się zarysowania - prawdopodobnie od przesuniętych szklanek.
W serwisie Kawasaki doradzają pełen serwis zawieszenia - sprężyny, uszczelniacze, twardszy olej.
Zastanawiam się nad zakupem:
http://www.allegro.pl/item1111973170_wi ... cykli.html
Czy macie doświadczenie z progresywnymi sprężynami w swoich maszynach?
Rozważam serwisowanie przedniego zawieszenia w moim Vulcanie.
Podczas ostrzejszego hamowania zawieszenie zapada się skokowo, co sprawia, że utrzymanie toru jazdy wymaga wysiłku i koncentracji. Zwykle hamuję przodem i tyłem, co teoretycznie powinno odciążać lagi.
Dodatkowo słychać skrzypienie, a na frontach lag pojawiły się zarysowania - prawdopodobnie od przesuniętych szklanek.
W serwisie Kawasaki doradzają pełen serwis zawieszenia - sprężyny, uszczelniacze, twardszy olej.
Zastanawiam się nad zakupem:
http://www.allegro.pl/item1111973170_wi ... cykli.html
Czy macie doświadczenie z progresywnymi sprężynami w swoich maszynach?
Bill
Kawasaki VN 800 Classic '99 VROC #26622
Kawasaki VN 800 Classic '99 VROC #26622
-
- Miejscowość: Działdowo
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A
- VROC: 0
Witam wszystkich użytkowników forum, jestem tu nowy - jeżdźę kawasaki vn 800 A Classic z 1996 roku. borykam się z problemem nurkującego przodu - podczas hamowania dobija mi przednie zawieszenie. Mam także problem z tylnym także dobija - ważę 72 kg, także nic takiego nie powinno się dziać. Czy powinienem zająć się wymianą?
proszę o odpowiedź pozdrawiam
Sosnos
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
a może wystarczy regulacja??vn800NDZ pisze:Witam wszystkich użytkowników forum, jestem tu nowy - jeżdźę kawasaki vn 800 A Classic z 1996 roku. borykam się z problemem nurkującego przodu - podczas hamowania dobija mi przednie zawieszenie. Mam także problem z tylnym także dobija - ważę 72 kg, także nic takiego nie powinno się dziać. Czy powinienem zająć się wymianą?
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Kolego tył ma regulację przed tylnym kołem. 1 ustawienie koronki jest na singla 55kg...vn800NDZ pisze:Witam wszystkich użytkowników forum, jestem tu nowy - jeżdźę kawasaki vn 800 A Classic z 1996 roku. borykam się z problemem nurkującego przodu - podczas hamowania dobija mi przednie zawieszenie. Mam także problem z tylnym także dobija - ważę 72 kg, także nic takiego nie powinno się dziać. Czy powinienem zająć się wymianą?
Aby się do niej dostać trzeba kółko w bok lub boczki zdemontować i przez boczek młotkiem i jakimś długim przebijakiem przestawić napięcie wstępne sprężyny.
Przód nurkuje zazwyczaj zawsze wszystko zależy od stanu oleju w lagach i sprężyn.