Rozmiary Vulcana 800 - prośba o poradę
Rozmiary Vulcana 800 - prośba o poradę
Witam serdecznie.
Byłęm ostatnio w salonie HD, dosiadałem Irona - niestety, wyglądam na nim jak na motorowerze. Nie znajduję w necie danych zbyt wiarygodnych motocykla Kawa VN 800 A, czyli owego ślicznego choppera z softailowym tyłem, a chciałbym się dowiedzieć, jakie ma gabaryty. Na zdjęciach wygląda na większego i dłuższego od sportstera.
Mam 188 cm wzrostu, nie jestem też chuchrem. Nie miałem dotychczas okazji przymierzyć się do osiemsetki. jak myślicie, zbyt mały? Bo podoba mi się bardzo.
Z góry dzięki za radę, i pozdrawiam.
Byłęm ostatnio w salonie HD, dosiadałem Irona - niestety, wyglądam na nim jak na motorowerze. Nie znajduję w necie danych zbyt wiarygodnych motocykla Kawa VN 800 A, czyli owego ślicznego choppera z softailowym tyłem, a chciałbym się dowiedzieć, jakie ma gabaryty. Na zdjęciach wygląda na większego i dłuższego od sportstera.
Mam 188 cm wzrostu, nie jestem też chuchrem. Nie miałem dotychczas okazji przymierzyć się do osiemsetki. jak myślicie, zbyt mały? Bo podoba mi się bardzo.
Z góry dzięki za radę, i pozdrawiam.
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN800 DRIFTER
- VROC: 0
Ja mam driftera 800 i mój do ,,kruszynek nie należy''...Widzisz zlatujemy się na I zlocie vulkanów w lipcu...tam to byś sobie ,,naprzymierzał''...Zapytaj organizatorow,może warto pojechać, skoro zamiarujesz kupno vulcana. A z tego co wiem, to będzie na co popatrzeć !Pozdrawiam.
Jak mam czas ,to siedzę i myślę, a jak nie mam czasu to tylko siedzę...ostatnio tylko siedzę
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Jak kupowałem wydawał mi się ciężkim motorem (182cm, 95kg) teraz chciało by się większy, ale gdyby tych większych nie było, to mój byłby idealnyOgg_v2 pisze:Mam osiemsetkę i jestem o 1 cm niższy. Nie narzekam. Ale jakby był większy też bym się nie obraził, ale nie ze względu na komfort tylko na próżność.
- centek
- Miejscowość: Bełchatów
- Motocykl: Honda Varadero
- VROC: 31455
Moja rada: weź bratku jakiego frenda ze sobą i aparat fotograficzny - usiądź namoto i niech Ci kolega popstryka fotek. Ja mam 200 cm, słuszną wagę 110 kg i jeżdżę VN-15, który daje radę pod górkę ze mną w siodle, ale na fotkach wyglądam na większego niż on. Nie mniej jednak nadal jest ode mnie dwukrotnie cięższy i czuję do niego cholerny respekt. Bierz moto takie, którego się nie będziesz bał i dasz radę sam podnieść na przydołowaniu, jak bedziesz wyglądał na większego - dasz sety do przodu i szerszą kierę i bedzie gitara.
3m się Kolego
3m się Kolego
-
- Miejscowość: Biskupiec
- Motocykl: VN 750 '97
- VROC: 32179
u mnie tozeTiszo pisze:Co prawda to prawdaoktogon pisze:Słuchaj Centka sie zna z racji wzrostu
A co do moto to ja mam 750 i ważę 100 kg i też bez problemów mnie wozi :lol:
VN 750 ----> Ja 115 kg 190 cm spoko daje rade, dawaj bratku na zlota obaczysz w realu. Pozdrawiam
..czy swiat wiele sie zmieni gdy z mlodych gniewnych powstana starzy wkurwieni?
Dzięki, super, obawiam się, że niestety nie będę mógł być obecny na zlocie. Właśnie przesiadam się z zabytkowego Capri na motocykl po 10 latach nie jeżdzenia, i myślę, iż Vulcan na 1 sprzęt byłby dobry.
Jeśli piszecie, że większy od sporciaka, i dają osoby radę większego wzrostu, to ok.
zastanawiałem się nad 1500, ale to chyba przesada na początek, tym bardziej, że dotąd ujeżdżałem Junaka i Dniepra Choppera.
Jeśli piszecie, że większy od sporciaka, i dają osoby radę większego wzrostu, to ok.
zastanawiałem się nad 1500, ale to chyba przesada na początek, tym bardziej, że dotąd ujeżdżałem Junaka i Dniepra Choppera.
-
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 900 Custom
- VROC: 31327
Lecho69 pisze:Jak kupowałem wydawał mi się ciężkim motorem (182cm, 95kg) teraz chciało by się większy, ale gdyby tych większych nie było, to mój byłby idealny
i
idealnie dobrane posty z moim tokiem myślenia. Dokładnie tak.Ogg_v2 pisze:Ale jakby był większy też bym się nie obraził, ale nie ze względu na komfort tylko na próżność.
A tak na marginesie, wtrąciłem swoje trzy grosze bo dokładnie sam miałem identyczny problem. Przymierzałem się do HD z silnikiem 803 i ...motorower. Żałowałbym.
マリウッシュ