VN 800,nie odpala

czajka67
Miejscowość: Lubin-Dolnyslask
Motocykl: Kawasaki Vulkan 800
VROC: 33822

Post autor: czajka67 » ndz mar 18, 2012

Dzisiaj ,rozebralem gaznik ,przeczyscilem ,zlozylem i odpalil ,ale na kazdym biegu szarpie ,i na wolnych tez nie pracuje za czysto,i zauwazylem rzecz ktora dala mi do myslenia ,mianowicie mam wyciek z cylindra tzn w gornej czesci cylindra po lewej stronie jest cos w rodzaju zaslepki,i wlasnie z tego miejsca mam wyciek ,prawdopodobnie plyn ,spotkal sie ktos z czyms takim ?
czajka67

Awatar użytkownika
Rae
Miejscowość: Katowice
Motocykl: vn 750
VROC: 34430

Post autor: Rae » ndz mar 18, 2012

ech czytam to forum i uswiadomilem sobie ze jestem debil :D:D moto mi wczoraj nie odpalil, chcialem zadac pytanei, ale mysle sobie "ktos juz pewnie ten temat zalozyl"... no i nie dosc, ze jest niejeden temat tego typu... to jeszcze sie zorientowalem, ze... nie przekrecilem pokretla paliwa (tego off/pri/res czy jakie ono ma oznaczenia :D ) jutro proba nr 2 :)
Nobody expects Spanish Inquisition!

El Lups
Miejscowość: Gdańsk
Motocykl: Vn 800
VROC: 0

Post autor: El Lups » wt kwie 24, 2012

Witam,
Pytanie do Czajki: Jak się skończyło?
Mam od niedzieli duży problem z vnem, podobny do Czajkowego.
Moto śmigało jak należy, w pewnym momencie zaczęło się dławić, mniej więcej jak w przypadku pustego baku. Na światłach zgasł kiedy puściłem manetkę. I odpalić nie chciał. Rozrusznik kręci i kręci, ale żadnego efektu, paliwo wywala wężykami. Świece założyłem nowe, NGK CR8E, ale nic nie dało. Na pych z 2 zapala, kopci jak diabli i działa raz na dwa, raz na jeden gar, ogólnie słabo się kręci. Kiedy puści się manetkę, to na wolnych gaśnie. Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
jurekawasaki
Miejscowość: wielkopolska
Motocykl: kawasaki vn 800

Post autor: jurekawasaki » wt kwie 24, 2012

Zawór iglicowy w komorze pływaka nie zamyka jestem prawie pewien że zalewa silnik paliwem.

czajka67
Miejscowość: Lubin-Dolnyslask
Motocykl: Kawasaki Vulkan 800
VROC: 33822

Post autor: czajka67 » wt kwie 24, 2012

u mnie skończyło sie czyszczeniem gaźnika i regulacja a przy okazji regulacja zaworów ,ponoc byl zasyfiony ,aha i wymiana swiec pozdro
czajka67

Awatar użytkownika
Lecho
Miejscowość: Białystok
Motocykl: VN1600 Classic
VROC: 32224

Post autor: Lecho » wt kwie 24, 2012

Postukaj czymś metalowym w gaźnik
:ok:

Arek
Miejscowość: Jelenia Góra
Motocykl: ZR550 , VN800A

Post autor: Arek » śr kwie 25, 2012

Miałem identyczny problem z wyciekiem paliwa , okazało się że gaźnik był brudny i membrana gumowa w gaźniku średnicy ok 4cm była sparciała . Silnik się dławił przerywał aż w końcu wylał paliwo przez gaźnik i już nie zapalił . Ta membrana kosztuje coś 260zł , po wymianie jak ręką odjąć .
Gdzie zaczyna się pasja , tam kończy się ekonomia .

El Lups
Miejscowość: Gdańsk
Motocykl: Vn 800

Post autor: El Lups » ndz kwie 29, 2012

Problem usunięty. Wymontowałem gaźnik, rozmontowałem, wyczyściłem, złożyłem i wsadziłem na miejsce i działa. Jutro regulacja gaźnika i będzie wszystko jak trzeba.
Dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ