Hamulce Vulcana
Ja też muszę wyrobić w sobie nawyk hamowania przodem+tyłem, co niestety trudno mi przychodzi... Jakoś ten tylni hamulec trudniej mi nacisnąć i hamuję przodem. Trzeba to zmienić szczególnie w sytuacjach szybszej jazdy, chciaż jak pamiętam zadanie egzaminatora, to nieźle zarzuca tyłem przy takim hamowaniu (kazał mi się rozpędzić zaledwie do 60 km/h i zahamować awaryjnie) Może stąd taka moja niechęć do używania obu...
Ale sporo ślizgów dzieje się właśnie przez hamowanie tylko przednim hamulcem, więc trzeba w sobie wyrabiać właściwe nawyki
i ja to ćwiczę 
może i ja trochę nie na temat bo nie o Vulcanie... ale jeśli dzielimy się doświadczeniami, to pomyślałam że i ja się podzielę.
Ale sporo ślizgów dzieje się właśnie przez hamowanie tylko przednim hamulcem, więc trzeba w sobie wyrabiać właściwe nawyki

może i ja trochę nie na temat bo nie o Vulcanie... ale jeśli dzielimy się doświadczeniami, to pomyślałam że i ja się podzielę.
I'm Member Queens of Roads
!!!! http://www.queensofroads.pl/

- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Czemu niechęć, ja na kursie specjalnie na piachu chamowałem żeby mi tył się ślizgał i wtedy naprawdę trzeba uwazać co siędzieje z przednim. Dodatkowo zaletą tego jest fakt że można hamować na naprawdę nie wielkich prędkościach a dzieje się wiele. A jeszcze weselej jak tył się ślizga przy ruszaniu :evil: ....ale to nie o hamowaniu więc nie piszę
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Na takie nauki to wybrałem się na zieloną łączkę, trawka śliska jak się patrzy, i przy hamowaniu i przy ruszaniu a do tego gleba mniej bloki na zielonymJa-jo pisze:Czemu niechęć, ja na kursie specjalnie na piachu chamowałem żeby mi tył się ślizgał i wtedy naprawdę trzeba uwazać co siędzieje z przednim. Dodatkowo zaletą tego jest fakt że można hamować na naprawdę nie wielkich prędkościach a dzieje się wiele. A jeszcze weselej jak tył się ślizga przy ruszaniu :evil: ....ale to nie o hamowaniu więc nie piszę

- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Jak pogoda się utrzyma to na groby walę w poniedziałek motongiem...
Chodź po dłuższym zastanowieniu trochę głupio hałasować pod... wsiadam w puszkę
Chodź po dłuższym zastanowieniu trochę głupio hałasować pod... wsiadam w puszkę
Ostatnio zmieniony ndz paź 31, 2010 przez Abrams, łącznie zmieniany 1 raz.