drgania silnika
drgania silnika
drugi sezon posiadam vn800 i teraz przy więkrzych predkościach silnika odczuwam nieprzyjemne drgania silnika ,czuć je na stopkach i zamazuje się obraz w lusterkach
zibi
- RadekSłupsk
- Miejscowość: Słupsk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A (1997)
- VROC: 35633
moze byc, ze sruby mocujace poluzowaly sie.
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633
-
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN 800 Classic
- VROC: 0
Hej,
dołączam się do pytania. Ostatnio zauważyłem takie drgania przy dużych prędkościach 80-100km/h. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, aż do momentu kiedy przesiadłem się z innego VN800 bezpośrednio na mojego. Aż mrowienie w jajkach czuć ;/
Wiem, że w moim egzemplarzu są do wymiany gumy balansera. Czy to one mogą być przyczyną takich drgań?
dołączam się do pytania. Ostatnio zauważyłem takie drgania przy dużych prędkościach 80-100km/h. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, aż do momentu kiedy przesiadłem się z innego VN800 bezpośrednio na mojego. Aż mrowienie w jajkach czuć ;/
Wiem, że w moim egzemplarzu są do wymiany gumy balansera. Czy to one mogą być przyczyną takich drgań?
Re: drgania silnika
Witam
Dołączam się do pytanie. U mnie jest dokładnie to samo. Czekam na wolny termin u mechanika na wymianę gum balansera. Ciekawi mnie czy to rozwiąże problem.
Dołączam się do pytanie. U mnie jest dokładnie to samo. Czekam na wolny termin u mechanika na wymianę gum balansera. Ciekawi mnie czy to rozwiąże problem.
Re: drgania silnika
Dobra wiadomość. Mechanik wymienił gumy balansera (6szt).
Stuki znikneły i zmniejszyły się drgania przy wyższy prędkościach. Komplet oryginalnych gum balansera około 370 zł i tyle samo za robotę. Jestem bardzo zadowolony.
Stuki znikneły i zmniejszyły się drgania przy wyższy prędkościach. Komplet oryginalnych gum balansera około 370 zł i tyle samo za robotę. Jestem bardzo zadowolony.