Wskażni temperatury oleju zamiast korka VN800 Classic 1999r
-
- Miejscowość: brzezie
- Motocykl: kawasaki vn800
- VROC: 0
Wskażni temperatury oleju zamiast korka VN800 Classic 1999r
Hm. Szukam i nie mogę znaleźć. Ktoś ma zamontowany ? Gdzie kupić?
-
- Miejscowość: Zachodniopomorskie
- Motocykl: VN800 classic
Czy któryś z szanownych kolegów/koleżanek ma założony podobny, lub identyczny czujnik temperatury i może podzielić się spostrzeżeniami z jego eksploatacji. Zastanawiam się czy jest sens instalowania takowego ustrojstwa. Pod wątpliwość poddaję wskazania, gdyż czujnik nie jest zanurzony bezpośrednio w oleju, tylko "wisi w powietrzu" nad kołem magnesowym.
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
Mi w 800 padł czujnik od chłodnicy i po paradzie wyrzygało płyn chłodniczy. Niby taki koreczek mógłby mi powiedzieć, że temp jest zbyt wysoka... ale warto zadać sobie jedno pytanie:
"czy podczas normalnego użytkowania/jazdy będziesz zerkał co chwilę na korek pod nogami?"
Jeśli masz sprawny czujnik chłodzenia, to możesz potraktować sobie to jako "bajer"
Jeśli padnie ci czujnik chłodzenia, to prędzej się dowiesz o tym patrząc na gotującą się ciecz niż wyłapiesz po korku między nogami
takie jest moje zdanie
"czy podczas normalnego użytkowania/jazdy będziesz zerkał co chwilę na korek pod nogami?"
Jeśli masz sprawny czujnik chłodzenia, to możesz potraktować sobie to jako "bajer"
Jeśli padnie ci czujnik chłodzenia, to prędzej się dowiesz o tym patrząc na gotującą się ciecz niż wyłapiesz po korku między nogami
takie jest moje zdanie
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
W osiemsetce czuć silnik jakbyś potrenował to nogami wyczujesz za ile sekund wentylator się włączy , poza tym płyny do moto mają temp wrzenia jakieś 130 stopni - takiej temp nie wyczujesz znając swojego sprzęta że coś nie teges
Na pewno nie zaszkodzi tego wkręcić, nie kosztuje wiele ale to "bajer" tak to widzę, kup, zrób próbę np w gorącej wodzie z innym termometrem zobaczysz na ile to pokazuje właściwą temp.
Na pewno nie zaszkodzi tego wkręcić, nie kosztuje wiele ale to "bajer" tak to widzę, kup, zrób próbę np w gorącej wodzie z innym termometrem zobaczysz na ile to pokazuje właściwą temp.
Ciekawe jest to że np. w vn 1500 jest kontrolka poziomu płynu tylko w bardzo głupkowatym miejscu zamontowana czyli na spodzie chłodnicy. W moim wypadku wywaliło płyn i nawet się nie zapaliła. A jeżeli chodzi o ten termometr to fakt umiejscowienie fatalne ale od czasu do czasu jak się człowiek nauczy to zerknie?! Oczywiście co do jego precyzji to nie dyskutuję...Pozdrawiam!
- Barney
- Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
- Motocykl: VN 800E Drifter, VN 1700 Nomad
- VROC: 35325
mam taki "bajer" zamontowany w drifterze ..... traktuje to czysto informacyjnie, bo wentylator i tak musi "gadac" czyli czujnik załatwia sprawę .... nie przypominam sobie by wskazania byly wyższe niż 95 stopni ....
VROC #35325
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
- Kristofer
- Miejscowość: Myszków
- Motocykl: Honda Goldwing
o ile dobrze pamiętam to nie jest kontrolka poziomu płynu tylko temp.płynu a to że płyn wywaliło to mogłeś mieć zapowietrzony układ albo więcej wody jak płynu widocznie jeszcze nie przekroczyłeś granicy krytycznej aby się zaświeciładodeks pisze:Ciekawe jest to że np. w vn 1500 jest kontrolka poziomu płynu