Świece irydowe dla VN 800
-
- Miejscowość: Krasnystaw
- Motocykl: VN 800 Classic 1997
- VROC: 0
Świece irydowe dla VN 800
Witajcie! Chcę wymienić świece w VN 800 i wiem, że standardowo idą NGK CR7E, chciałbym jednak kupić do niego świece irydowe. Czy model CR7EIX będzie bezpośrednią alternatywą dla zwykłych NGK?
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
Kurde, doktoryzowanie się ze świec.
Idziesz do sklepu ( takiego prawdziwego co maja katalogi) i prosisz irydowe do twojego żelaza i koniec.
Kto bogatemu zabroni?
A z Denso Mayones ma rację. Nie są tak podrabiane przez małe chińskie rączki ja NGK.
Idziesz do sklepu ( takiego prawdziwego co maja katalogi) i prosisz irydowe do twojego żelaza i koniec.
Kto bogatemu zabroni?
A z Denso Mayones ma rację. Nie są tak podrabiane przez małe chińskie rączki ja NGK.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
- Wielebny Bolo
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Rożnicę odczułem taką, że po zmianie z irydowych bo z takimi kupiłem osiemsetkę, na zalecane CR7E (wtedy jeszcze z NGK) po jakimś czasie oczywiście motek znacznie lepiej zapalał i ssanie używałem od święta, albo zimą przy +5
Ostatnio zmieniony czw sie 30, 2018 przez Mayones, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wielebny Bolo
Rożnicę odczułeś bo wymieniłeś na NOWE a nie na zalecane. Odpowiednio dobrana świeca i nie ma różnicy czy irydowa czy "woskowa" ma dawać iskrę i tylko tyle. Pytanie jak długo to dobrze robi. Gubienie iskry, mostkowania itp. Możliwe że miałeś Irydy źle dobrane i dlatego odczułeś różnice. Sens świec irydowych to tylko przedłużenie czasu pracy świecy. Po prostu są trwalsze.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.