Witam serdecznie !
Panowie,proszę o pomoc.Opisze po krótce swój problem z motorkiem,może ktoś mi pomoże wskazówkami,doświadczeniem.Otóż dzisiaj przed jazdą zauważułem delikatny wyciek ojeju z rurki(obok dzwigni zmiany biegów)ale potraktowałem to jako przypadek myśląc"może to nic złego".No i się zaczęło,problem z odpaleniem,gdzie nawet po zimie zapalił na dotyk.Ale jakoś po kilku próbach i dodaniu gazu odpalił.Niestety po przejechaniu ok.2km.zgasł,ale jakoś odpalił i po kolejnym kilometrze zaczął przerywać i zgasł.Po chwili ze wzpomianej wcześniej rurki ciurkiem wyciekła (na mój widok i dotyk)benzyna z olejem.(ok kieliszka)Polemnik odmy pełny paliwa z olejem.Oczko do poziomu stanu oleju zasyfione na czarno.Filtr powietrza też osmarkany w dolnej części olejem.Stan płynu chłodniczego,ok.Co może się z tym wiązać,remont silnika?
Dzięki za każdą podpowiedź
Pozdrawiam
Iron
Wyciek oleju z benzyną VN 800 Classic
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Papaj To moja częśćPapaj pisze:Brakuje Ci części katalogowej nr 710IRON pisze:wyciek ojeju z rurki

Kolego z której części pociekło możesz na zdjęciu pokazać?
Jeżeli pociekło za króćca zmiany biegów to nie z wężyka a filtra wstępnego oczyszczania.
Może świece masz przelane i dlatego problem z zapalaniem.
Jeżeli paliwo masz w filtrze i w odmie to pewnie zawiesił Ci się pływak w gaźniku i przelewa.
Sprawdź świece i gaźnik.
Wrzuć zdjęcia skąd się mu ulało...