płyn do chłodnicy
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
- VROC: 0
płyn do chłodnicy
Witam postanowiłem wymienić płyn chłodniczy i tak mnie zastanawia czy jest różnica między płynami MOTULA czy Procycle które są do -25 i kosztują po 40zł/l a np. Popularnym Petrygo itp . Czy warto inwestować w te droższe płyny?? Obecnie mam Motula za 60zl/l ale poprostu dostalem kiedys w prezencie to wlałem.
- bodzio61
- Miejscowość: szczecin
- Motocykl: kawasaki vn800 clasic97r
- VROC: 0
płyn do chłodnicy motocykla to niby taki sam jak do samochodu a jednak nie,,płyn ten uzyskuje ciężej temperaturę a co zatem idzie motocykl tak szybko się nie przegrzewa.jak się przyjrzeć nawet latem oryginalny płyn jest dość gęstawy i ciemno zielony przy zimnym silniku,dlatego myślę że nie ma co żałować i kupić dobry płyn do chłodnic motocykli,,w końcu to nie wymieniamy go co sezon.pozdrawiam b61.
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
a jak by było specjalne powietrze do motocykli to tez by panowie kupowali?
Płyn to płyn, wystarczy dobrej jakości, nie zamarzają wszystkie ale ważna jest temperatura wrzenia, i większości markowych płynów wynosi ona 120-130C przy standardowym ciśnieniu, jak wiadomo ciśnienie w układzie jest wyższe wiec automatycznie temperatura wrzenia rośnie tak ze nie mamy się czego obawiać ze przy sprawnym układzie łatwo się zagotuje, a dlaczego płyn dobrej jakości? Bo płyn to także smarowanie pompy wody i zapobieganie rdzewieniu układu chłodzenia. Standardowy płyn samochodowy dobrej jakości, np. prestone. a płyny specjalnie do motocykli można stosować w maszynach wyczynowych, torowych itp.
Płyn to płyn, wystarczy dobrej jakości, nie zamarzają wszystkie ale ważna jest temperatura wrzenia, i większości markowych płynów wynosi ona 120-130C przy standardowym ciśnieniu, jak wiadomo ciśnienie w układzie jest wyższe wiec automatycznie temperatura wrzenia rośnie tak ze nie mamy się czego obawiać ze przy sprawnym układzie łatwo się zagotuje, a dlaczego płyn dobrej jakości? Bo płyn to także smarowanie pompy wody i zapobieganie rdzewieniu układu chłodzenia. Standardowy płyn samochodowy dobrej jakości, np. prestone. a płyny specjalnie do motocykli można stosować w maszynach wyczynowych, torowych itp.
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800