VN 800A Brak ładowania aku

Awatar użytkownika
Painkiller
Miejscowość: wRock...
Motocykl: Kawa VN800 A
VROC: 34211

VN 800A Brak ładowania aku

Post autor: Painkiller » sob maja 26, 2012

Siemka, od paru dni użeram się z padającym akumulatorem, podejrzewałem że prosi się o wymianę aż tu dzisiaj jadąc do sklepu po nowy sprzęt parę razu strzelił z wydechu i umarł. Podładowałem akumulator na prostowniku zamontowałem i od razu sprawdziłem testerem prąd na klemach przy zapalonym silniku - 12,3V. Zgodnie z serwisówką (rozdział 15-13) sprawdziłem napięcie od alternatora na białym konektorze pod osłoną boczną - na wolnych obrotach 44V po dodaniu gazu 50-80V czyli jak w tabelce. Następnie obadałem regulator napięcia i tutaj właśnie zaczęło się coś dziać bo sprawdzając połączenie przewodów Żółto-czarnego + Żółty 1, 2 i 3 jest napięcie a pomiędzy Białym i Żółtymi 1, 2 i 3 nie było żadnego sygnału. Stąd moje pytanie czy słusznie przypuszczam iż padł regulator i to on odpowiada za brak ładowania aku czy też coś jeszcze innego?

Wesley
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN 800 Classic
VROC: 34305

Post autor: Wesley » ndz maja 27, 2012

Padł regulator. Najlepiej zamontuj od kogoś kto ma vn 800 i sprawdź ładowanie.
Wesley

Awatar użytkownika
Painkiller
Miejscowość: wRock...
Motocykl: Kawa VN800 A
VROC: 34211

Post autor: Painkiller » ndz maja 27, 2012

No właśnie o tym pomyślałem ale może być z tym problem:/ Z tego co jest napisane na allegro to ten sam regulator pasuje do ZX-6R więc może z kumplem uda mi się dogadać

ODPOWIEDZ