Zrób to sam - demontaż zbiornika
- BubRb
- Miejscowość: Babimost k.Zielonej Góry
- Motocykl: VN 800
- VROC: 35149
Zrób to sam - demontaż zbiornika
1. Odkręcamy siedzienie.
2. Odkręcamy osłonę licznika z licznikiem.
3. Odkręcamy linkę licznika.
4. Rozłączyć kostki. Uwaga - NIE PRZEWRACAĆ LICZNIKA -podobno szkodzi.
5. Odczepiamy wężyki - najpierw odpowietrzenie po prawej stronie - uwaga, wężyk jest trzymany jeszcze przez dwie blaszki - trzeba odgiąć.
6. Odczepiamy wężyki kranika - UWAGA - kranik na ON albo RES.
7.Odkręcamy dwie śruby zbiornika.
Gotowe - no teraz, to już nikt nie powinien mieć obaw )))))))) Powodzenia.
2. Odkręcamy osłonę licznika z licznikiem.
3. Odkręcamy linkę licznika.
4. Rozłączyć kostki. Uwaga - NIE PRZEWRACAĆ LICZNIKA -podobno szkodzi.
5. Odczepiamy wężyki - najpierw odpowietrzenie po prawej stronie - uwaga, wężyk jest trzymany jeszcze przez dwie blaszki - trzeba odgiąć.
6. Odczepiamy wężyki kranika - UWAGA - kranik na ON albo RES.
7.Odkręcamy dwie śruby zbiornika.
Gotowe - no teraz, to już nikt nie powinien mieć obaw )))))))) Powodzenia.
Ostatnio zmieniony czw kwie 18, 2013 przez BubRb, łącznie zmieniany 1 raz.
- BubRb
- Miejscowość: Babimost k.Zielonej Góry
- Motocykl: VN 800
- VROC: 35149
BadGer
Proponuje dział "Zrób to sam - VN800"
a wewnątrz poszczególne posty...
będę robił coś więcej to na pewno dorzucę...
Gdzieś tam jest również opisówka, autor: Ogg_v2 pod tytułem: Zrób to sam - kontrola luzów zaworowych... Również VN800 a w wewnątrz dużo innych ciekawych treści - można dorzucić do działu.
Pozdrawiam
Proponuje dział "Zrób to sam - VN800"
a wewnątrz poszczególne posty...
będę robił coś więcej to na pewno dorzucę...
Gdzieś tam jest również opisówka, autor: Ogg_v2 pod tytułem: Zrób to sam - kontrola luzów zaworowych... Również VN800 a w wewnątrz dużo innych ciekawych treści - można dorzucić do działu.
Pozdrawiam
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
jest taki dział - Mechanika - a co ciekawsze artykuły będę przyklejał - a kiedyś, jak już się tego troszkę uzbiera zrobimy encyklopedię
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Rokers
- Miejscowość: Tarnobrzeg
- Motocykl: VN 800 Classic
- VROC: 0
....
... i po zdjęciu wężyka paliwowego z kranika, paliwo nie powinno lecieć ze zbiornika ? jak dobrze rozumuję, nie ma opcji OFF (bynajmniej w moim VN 800) czyli na ON nie będzie kapać ani lecieć (bo do otwarcia przepływu potrzebne jest podciśnienie - jak dobrze rozumuję ?)
Re: ....
Dokładnie tak jak napisałeś/zrozumiałeś, (może się pojawić kilka kropel na 24 h ale bez przesady)Rokers pisze:... i po zdjęciu wężyka paliwowego z kranika, paliwo nie powinno lecieć ze zbiornika ? jak dobrze rozumuję, nie ma opcji OFF (bynajmniej w moim VN 800) czyli na ON nie będzie kapać ani lecieć (bo do otwarcia przepływu potrzebne jest podciśnienie - jak dobrze rozumuję ?)
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Jak leci ciurkiem,a nie kapało Ci pod filtr powietrza to dziwne u mnie kapało poooowoli a jednak przez nockę sporo paliwa wyciekało mi spod filtra, jeżeli taka uszczelka kranika w kształcie "gęby" nie jest pęknięta czy cuś to spróbuj ją odwrócić mi taka operacja pomogła przestało kapać i 100 zł za zestaw naprawczy w kieszeni
- Rokers
- Miejscowość: Tarnobrzeg
- Motocykl: VN 800 Classic
....
... a widzisz, masz rację filtr powietrza na dole mokrawy, stary jak wyjmowałem był morky, założyłem nowy, wiele nie pojeździłem i też jest nieco paliwa we wkładzie na dole - może faktycznie ta uszczelka tylko, pospieszyłem się za bardzo i wczoraj wieczorem kupiłem zestaw naprawczy... trudno - spuszczę paliwo i zmienię, dzięki.