VN 800 CL RP 2001- pytania
- Kubrick
- Miejscowość: Krk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 CL
- VROC: 0
VN 800 CL RP 2001- pytania
Hej.
Chciałabym się zapytać (bo znalazłam sprzeczne informacje) - jaką pojemność ma zbiornik? (rok produkcji moto - 2001)
Ile mniej więcej przejadę km na rezerwie?
Chciałabym się zapytać (bo znalazłam sprzeczne informacje) - jaką pojemność ma zbiornik? (rok produkcji moto - 2001)
Ile mniej więcej przejadę km na rezerwie?
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
no ponoć 15 litrów rocznik 1999,w tym rezerwa ponoć 5 litrów, mi zaraz po pierwszym zduszeniu weszło dziś 11,45, wcześniej 11,33, leje do baku jakieś 3 cm od góry korka na przechylonym moto, jest tam taka "ramka" na wlewie
na tych ok 11 litrach zrobiłem po mieście i po górkach 198 km.
na rezerwie powinnaś myknąć jakieś 70-100 km
choć przy okazji zamierzam spuścić wszystko i wlać zobaczę wtedy ile faktycznie weszło,
a rezerwę będę testował jak będę miał 5 litrów PB w sakwie
na tych ok 11 litrach zrobiłem po mieście i po górkach 198 km.
na rezerwie powinnaś myknąć jakieś 70-100 km
choć przy okazji zamierzam spuścić wszystko i wlać zobaczę wtedy ile faktycznie weszło,
a rezerwę będę testował jak będę miał 5 litrów PB w sakwie
- Mayones
czyli by pasowało całość 15 litrów, wlałem 11,5 czyli zostaje ok 3-4 l rezerwy , kurde byłem przekonany że rezerwa ma 5 litrów tyle się gdzieś doczytałem
muszę przeprowadzić badania
te 230 km to w trasie robisz tak , czyli jak mi weszło 11 litrów na miasto plus kilka górskich zawijasów własciwie same krótkie trasy to spalanie wyjdzie podobne jeżeli dobrze liczę
muszę przeprowadzić badania
te 230 km to w trasie robisz tak , czyli jak mi weszło 11 litrów na miasto plus kilka górskich zawijasów własciwie same krótkie trasy to spalanie wyjdzie podobne jeżeli dobrze liczę
- Mayones
"oj nie bałdzo nie bałdzo" chyba skoro mi chyba 2 km po zduszeniu i przejściu na rezerwę weszło prawie 11,5 pod korek, to może te 15 litrów to liczyli dla motocykla tankujacego w pionieWiewiur pisze:z tego co ja wiem to rezerwa w VN800 ma 2,5litra a zbiornik 15. Mi pali ok 5l na 100km przy normalnej jeździe.
Weźcie pod uwagę, że to czy na rezerwie jest 2,5 l czy 2,75 czy... jest indywidualną sprawa konkretnego motocykla. Do tego "pod korek" również dla każdego może co innego znaczyć, jedni leją tak, że gdyby wlać jeszcze 50 gram to by wyciekło, a drudzy zostawiają troszkę miejsca na "powietrze". Więc pewnie wszyscy mają rację.
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
-
- Miejscowość: Śmigiel k.Leszna
- Motocykl: VN800 Classic ;)
i to jest najlepsze podsumowanie tematuGóral pisze:Weźcie pod uwagę, że to czy na rezerwie jest 2,5 l czy 2,75 czy... jest indywidualną sprawa konkretnego motocykla. Do tego "pod korek" również dla każdego może co innego znaczyć, jedni leją tak, że gdyby wlać jeszcze 50 gram to by wyciekło, a drudzy zostawiają troszkę miejsca na "powietrze". Więc pewnie wszyscy mają rację.
born to be wild !