jakie swiece do vn800
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
- VROC: 0
jakie swiece do vn800
Witam jak w temacie zakupilem juz Vn800 classic 97rok i chce wymienic plyny oleje i swiece:)
Olej Motul 5100ester 10w40
Filtr oleju polecono mi firmy Meiwa (miw)
plyn chlodniczy i hamulcowy motul
ale mam problem ze swiecami wszedzie mi mowia ze pasują CR7E i CR8E to ktore mam wziasc?
Olej Motul 5100ester 10w40
Filtr oleju polecono mi firmy Meiwa (miw)
plyn chlodniczy i hamulcowy motul
ale mam problem ze swiecami wszedzie mi mowia ze pasują CR7E i CR8E to ktore mam wziasc?
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
http://img840.imageshack.us/i/08082010031.jpg/
http://img267.imageshack.us/i/08082010030.jpg/
oto fotki aha i zauwazylem ze w papierach ma vn800a i na ramie ma type: VN800A a podspodem VIN : VN800B
zaznaczam ze jest to classic czy mozliwe ze tak mogl miec wybite czy rama od wersji A??
http://img267.imageshack.us/i/08082010030.jpg/
oto fotki aha i zauwazylem ze w papierach ma vn800a i na ramie ma type: VN800A a podspodem VIN : VN800B
zaznaczam ze jest to classic czy mozliwe ze tak mogl miec wybite czy rama od wersji A??
to jest zbiorniczek wyrównawczy od cieczy chłodzącej. Płyn wlej sobie Dynagel 2000 jest bardzo dobry, a co do świec to jeden ch** Ja cr7e nigdzie nie mogłem dostać i jeżdże na 8 i jestem zadowolony. Nic się nie dzieje. Przyznam szczerze że nie znam marki filtra oleju, ja zawsze używam filtrów z hiflofiltro i to olejowe i powietrza. A co do ramy :P dziwne ;P ja mam ten sam rocznik co Ty nabyłeś,l z tym że ja mam choppera i naturalnie mam oznaczenie 800a ale nie wypowiem się bo może takie kombinacje też były.
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
w 97 roku tylko wersja na rynek niemiecki miała ramę oznaczoną VB800B - wszystkie pozostałe B2 nieważne czy custom czy classic miał VN800A.
co do zdjęć, z prawej masz korek zbiorniczka wyrównującego układu chłodzenia.
a to z lewej to nie mam pojęcia
co do zdjęć, z prawej masz korek zbiorniczka wyrównującego układu chłodzenia.
a to z lewej to nie mam pojęcia
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- radoslaw_d_81
- Miejscowość: Bujny/Piotrków Tryb.
- Motocykl: Kawasaki vn 800 Classic
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Ja jeździłem na zwykłych Denso i mogę je polecić, to chyba na naszym rynku jedyne japońskie świece NGK niestety są już produkowane poza japonią, symbolu nie pamiętam jak znajdę to dopiszę.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
ja mam irydowe NGK - to te co je zmieniałem na kongresie. Ponieważ od października dużo nie pojeździłem trudno mi powiedziec jak się sprawują. Ogólnie przez zimę nie miałem problemów z odpalaniem.
A NGK są produkowane na ukrainie
A NGK są produkowane na ukrainie
pie.....lę, nie myję
a propos świec, dzisiaj chcialem wymienic w swoim motocyklu i jak zobaczyłem jak głeboko siedzi swieca to dalem spokój, mam obawy ze przy wkrecaniu nowej moge ja wkrecic krzywo i bedzie problem, gdybym mial podejscie dla palców to czuc czy idzie ok ale kluczem nie mam czucia czy sie wkreca dobrze,
i jednym slowem d...
i jednym slowem d...
- oktogon
- Miejscowość: Rzeszów
- Motocykl: BMW K1200RT
- VROC: 31527
nie poddawaj się, świeca siedzi sztywno w kluczu i tak jak abrams pisze nie ma możliwości źle wkęcić, przerabiałem ostatnio przy 900 i 1600 i bezproblemowo poszło , zresztą jak wkręcasz to w palcach praktycznie wiec spokojnie czułbyś gdyby gwint źle złapał, na samym końcu dociągasz mocno ale świeca jest już przecież własciwie wkręcona
_____ VROC 31527 _____