Witam wszystkich
Nie wiem o co chodzi więc potrzebuję pomocy ,podpowiedzi.Nie znalazłem tematu interesującego mnie albo przeoczyłem więc postanowiłem napisać nowy a mianowicie -
Posiadam vn 800 A z 1996r. a problem jest następujący zauważyłem już od dłuższego czasu wyciek oleju spod filtra powietrza na wężyku na silnik, nic się nie dzieje motocykl śmiga jak wściekły po 150-160 km na h ale nie oto tu chodzi chcę powiedzieć ,że nie ma żadnych niepokojących objawów a olej kapie z wejścia wężyka w obudowę filtra jak kapał i zbiera się na silniku.
Robiłem czyszczenie wężyka obudowy ściągałem zbiornik czyściłem wszystko co możliwe wymieniłem uszczelkę oringową pomiędzy obudowami ,nowe śruby z większym ostrzejszym gwintem i jakiś czas było super nic nie kapało i od nowa ,oleju nie ubywa w silniku od wymiany do wymiany a robię w sezonie 10-12 tyś nie wiem o co chodzi jeśli ktoś może mi pomóc to z góry dziękuję .
A i jeszcze jedno czyściłem gaźnik w ultradźwiękach wymieniłem gniazdo zaworu czyszczone iglice bo gaźnik się rozszczelnił leciało paliwo jak z zarżniętej świni wszędzie ,czyszczony kranik i jest w porządku pali za pierwszym wkręca się pięknie tylko jak zgaszę to potrafi strzelić z wydechu nie wiem dlaczego
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź -ori.
vn 800-A z 1996r.
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Classic ma na końcu wężyka zbiorniczek w którym się zbiera to co z filtra wylatuje.
Jak jest dużo oleju w silniku to napełnia się szybko, później tempo napełniania spada.
Jeżeli oleju nie ubywa (nie dolewasz od wymiany do wymiany) to nie ma się czym przejmować.
Ewentualnie przedłóż wężyk żeby się lało pod silnik.
Jak jest dużo oleju w silniku to napełnia się szybko, później tempo napełniania spada.
Jeżeli oleju nie ubywa (nie dolewasz od wymiany do wymiany) to nie ma się czym przejmować.
Ewentualnie przedłóż wężyk żeby się lało pod silnik.
Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedź ale chciałem dodać ,że zaworki ustawiałem i są w porządku a co do wężyka to już nie mam zbiorniczka na dole -odczepiłem go tak po prostu żeby olej kapał sobie bezwładnie na ziemię ,filtr powietrza faktycznie był trochę brudny ale wymieniłem na nowy a co do silnika nie ma przedmuchów pod uszczelką cylindrów a leciało zawsze raz więcej raz mniej od kąt go kupiłem nie wiem może jakieś kanałki są przypchane nie wiem ..........jeszcze raz dziękuję