Nie wiem o co chodzi więc potrzebuję pomocy ,podpowiedzi.Nie znalazłem tematu interesującego mnie albo przeoczyłem więc postanowiłem napisać nowy a mianowicie -
Posiadam vn 800 A z 1996r. a problem jest następujący zauważyłem już od dłuższego czasu wyciek oleju spod filtra powietrza na wężyku na silnik, nic się nie dzieje motocykl śmiga jak wściekły po 150-160 km na h ale nie oto tu chodzi chcę powiedzieć ,że nie ma żadnych niepokojących objawów a olej kapie z wejścia wężyka w obudowę filtra jak kapał i zbiera się na silniku.
Robiłem czyszczenie wężyka obudowy ściągałem zbiornik czyściłem wszystko co możliwe wymieniłem uszczelkę oringową pomiędzy obudowami ,nowe śruby z większym ostrzejszym gwintem i jakiś czas było super nic nie kapało i od nowa ,oleju nie ubywa w silniku od wymiany do wymiany a robię w sezonie 10-12 tyś nie wiem o co chodzi jeśli ktoś może mi pomóc to z góry dziękuję .
A i jeszcze jedno czyściłem gaźnik w ultradźwiękach wymieniłem gniazdo zaworu czyszczone iglice bo gaźnik się rozszczelnił leciało paliwo jak z zarżniętej świni wszędzie ,czyszczony kranik i jest w porządku pali za pierwszym wkręca się pięknie tylko jak zgaszę to potrafi strzelić z wydechu nie wiem dlaczego
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź -ori.