vn 800 ile oleju powinien brac ten silniczek
vn 800 ile oleju powinien brac ten silniczek
witam, jestem tu nowy,więc na wstępie witam wszystkich i od razu proszę o wyrozumiałośc.
od tygodnia jestem posiadaczem osiemsetki. Jest to mój pierwszy motorek w życiu więc jestem całkowicie zielony w temacie jednośladów. Przejechałem nim w ciągu tego tygodnia około 250km i wczoraj po sprawdzeniu stanu oleju okazało się że jest na zero :neutral:
Faktem jest że nie sprawdzałem stanu na początku (wiem , mój niewybaczalny błąd ) teraz zalałem go na max i będę obserwował, ale powiedzcie mi, jakie są normy dla tego motocykla. I w ogóle jak macie jakieś sugestie, rady jak się z nim obchodzić to bardzo chętnie poczytam
od tygodnia jestem posiadaczem osiemsetki. Jest to mój pierwszy motorek w życiu więc jestem całkowicie zielony w temacie jednośladów. Przejechałem nim w ciągu tego tygodnia około 250km i wczoraj po sprawdzeniu stanu oleju okazało się że jest na zero :neutral:
Faktem jest że nie sprawdzałem stanu na początku (wiem , mój niewybaczalny błąd ) teraz zalałem go na max i będę obserwował, ale powiedzcie mi, jakie są normy dla tego motocykla. I w ogóle jak macie jakieś sugestie, rady jak się z nim obchodzić to bardzo chętnie poczytam
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Moja 800 - setka 1999 r przebieg 22 000, nie bierze nic, albo prawie nic od zmiany do zmiany nic nie dolewam.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Jak tak to jeździj tylko DOLEJ tak żeby był odpowieni stan.
VROC#25311
- MaciekSz
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: -----
- VROC: 32197
Ja słyszałem kiedyś powiedzenie, że jak nie bierze oleju i nie jest nim zachlapany to znaczy, że oleju nie ma. Ale to o amerykańskich motocyklach ;-)Andrew pisze:Ziętarski kiedyś powiedział o swoim amerykańskim klasyku." Kocham go za to ,że się często psuje i bierze olej". :P
MaciekSz
Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

Jest: HD Ultra Limited
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197

- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
I o Junaku... że jak nie gubi to nie ma podobnie jak boksery rysie i stare niemieckie.mpszyman pisze:Ja słyszałem kiedyś powiedzenie, że jak nie bierze oleju i nie jest nim zachlapany to znaczy, że oleju nie ma. Ale to o amerykańskich motocyklach ;-)Andrew pisze:Ziętarski kiedyś powiedział o swoim amerykańskim klasyku." Kocham go za to ,że się często psuje i bierze olej". :P
Jest i inna wersja po prostu znaczy teren...
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Jak masz ustawione napięcie wstępne sprężyny...bodzio61 pisze:witam szanowne grono i ja dołączę parę słów w sprawie oleju moja 800etka rocznik 97 przebieg 49tyś coś tam coś tam od wym do wym ale oleju nie ubywa ale za to odezwał się amorek centralny i dobija oczywiście jak jadę z panią [hyba se z lekka przytyła] pozdrawiam.................bodzio61.
Może czas zwiększyć nastawy. Pierwsza pozycja jest dla singla ok 60kg ja mam na 3 ząbku i jest ok nawet jak latam z plecaczkiem
- bodzio61
- Miejscowość: szczecin
- Motocykl: kawasaki vn800 clasic97r
- VROC: 0
już próbowałem,, pokręcałem stopniowo aż na ostatni ząbek lekko robi się twardszy ale jak by za krótki,dobija cały czas,zamówiłem drugi i zobaczę,niby nic z niego nie wycieka a morze wyciekło gdzieś pod czas dłuższych wyjazdów nie wiem w każdym bądź razie stało się nagle no cóż moto ma już swoje za sobą i czas na niektóre podzespoły.......pozdrawiam............bodzio61.