VN800 i dziwne odgłosy z silnika
VN800 i dziwne odgłosy z silnika
Witam,
po ostatniej przejażdżce pod koniec grudnia (ach ta zima w tym sezonie ) coś zaczęło mi grzechotać po prawej stronie silnika....
ktoś mógłby mi pomóc i coś zasugerować co to może być?
Tu jest link do filmiku KLIK
Sezon sie zbliża a ja nie wiem co to jest...
po ostatniej przejażdżce pod koniec grudnia (ach ta zima w tym sezonie ) coś zaczęło mi grzechotać po prawej stronie silnika....
ktoś mógłby mi pomóc i coś zasugerować co to może być?
Tu jest link do filmiku KLIK
Sezon sie zbliża a ja nie wiem co to jest...
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
U Was to sezon się chyba nawet zaczął. Dziś po drodze z Częstochowy do Tychów naliczyłem chyba ze 30 moto... Aż szkoda, że mój śpi w Wojkowicach.
A co do dźwięków to zacząłbym od sprawdzenia czy w wydechu nic nie lata, tam lubią się obluzowywać różne blachy. A potem to łańcuszek rozrządu terkoczący o obudowę cylindra...
A co do dźwięków to zacząłbym od sprawdzenia czy w wydechu nic nie lata, tam lubią się obluzowywać różne blachy. A potem to łańcuszek rozrządu terkoczący o obudowę cylindra...
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
- VROC: 0
na początek sprawdź wydech, tu masz opisane
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=1786
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=1786
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Ale że co źle napisałem ? przecież miałem na myśli jeden łańcuszek rozrządu, no a drugi jest po drugiej stronieShepherd pisze:Mayo, a weź mi to wytłumacz Bo mi się wydaje że VN 800 ma dwa łańcuszki rozrządu, przedni -1- ma po lewej stronie, tylny -2- ma po prawej stronie.Mayones pisze:łańcuszek rozrządu jest po drugiej stronie
Dobra sorry mój błąd, jeszcze w tym roku nie zdążyłem zajrzeć do mojego silnika
Spoko Bracie, pogadamy o tym na najbliższym spotkaniu,Mayones pisze:Ale że co źle napisałem ? przecież miałem na myśli jeden łańcuszek rozrządu, no a drugi jest po drugiej stronieShepherd pisze:Mayo, a weź mi to wytłumacz Bo mi się wydaje że VN 800 ma dwa łańcuszki rozrządu, przedni -1- ma po lewej stronie, tylny -2- ma po prawej stronie.Mayones pisze:łańcuszek rozrządu jest po drugiej stronie
Dobra sorry mój błąd, jeszcze w tym roku nie zdążyłem zajrzeć do mojego silnika
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW