Witam. Wczoraj przejechałem kilka km moim VN800. Około 1 km od domu zaczął się dławic na wolnych obr. Dojeżdżając pod garaż motocykl zgasł po kilku minutach zauważyłem ze paliwo ucieka z obudowy filtra powietrza po silniku na posadzkę, szybko otworzyłem puszkę, wyjołem filtr i odłączyłem przewód wychodzący z kranika w dół (pełny paliwa) oraz spuściłem całą benzynę z baku. Prześwietlając temat napotkałem na informacje o tym że, po pierwsze: kranik wymaga zestawu naprawczego gdyż nie powinien wypuszczać paliwa jeśli motocykl nie jest uruchomiony w pozycji res oraz on (podciśnieniowiec) oraz ze paliwo nie powinno płyną wężykiem wychodzącym prosto w dół z kranika

Po drugie: jeżeli kranik nie trzyma paliwa, gaźnik nie powinien go wypuścić

Czy to jest objaw zabrudzonego lub nadającego się do wymiany zaworka iglicowego ? Czy ktoś wie gdzie można kupić zestaw naprawczy gaźnika ewentualnie wspomniany wyżej zaworek iglicowy? Zestaw naprawczy kranika jest ogólnie dostępny, więc o niego nie pytam. PS: wcześniej motocykl stał bez obudowy filtra powietrza przez miesiąc, wiec miałem codziennie wgląd do gaźnika i nie zauważyłem ani kropli benzyny, czy jest możliwe, że w tak krótkim czasie gdy pojawiły się objawy zalewania, benzyna mogła dostać się do oleju w silniku?
Ostatnio zmieniony czw mar 06, 2014 przez
godekx8, łącznie zmieniany 1 raz.