wymiana amorka vn800
- bodzio61
- Miejscowość: szczecin
- Motocykl: kawasaki vn800 clasic97r
- VROC: 0
wymiana amorka vn800
jak już wspominałem zaczął mi nagle dobijać amorek regulacja nie dawała prawie nic zamówiłem nowy ale nie od kawki tylko inny bo kawka strasznie drogi.I Wszystko okij jest o 1 cm wyższy i twardszy po za tym spokój pod obciążeniem 250kg co dla tego modelu nie dozwolone zachowuje się ok. co dodam wymieniony amorek był gazowy ktoś na forum pisał że mu z amora w vn800 olej wyciekł,mój był z 97r,nie wiem morze są takie i takie..........................pozdrawiam B61.
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: Vulcan VN1500 FI Classic
- VROC: 31381
Re: wymiana amorka vn800
Ten ktosiek to ja, i nie 800 a 1500, a z namiarów chętnie bym skorzystałbodzio61 pisze:(...) ktoś na forum pisał że mu z amora w vn800 olej wyciekł,mój był z 97r,nie wiem morze są takie i takie..........................pozdrawiam B61.
- bodzio61
specjalnie nie napisałem od jakiego sprzęta amorek bo czytają nasze forum inni i na pewno były by jakieś głupie docinki,, jak któryś z naszych będzie potrzebował to podzielę się i wszystko wytłumaczę ale na priwa,chyba że chcecie na ogólnym to Abramsm za decyduje,dziś z żoneczką zrobiliśmy traskę specjalną po dziurach obciążony na max ok250kl i w dość dużych zakrętasach i powiem że jest ok ,do naszych potrzeb zawsze był za miękki,ale ostatnio za miękki....[więcej opon już nie kupię]........pozdrawiam.....bodzio61.
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Nie wiem dlaczego ja ale uważam że nie nic przeciwko żebyś wrzucił tu to całe infobodzio61 pisze:specjalnie nie napisałem od jakiego sprzęta amorek bo czytają nasze forum inni i na pewno były by jakieś głupie docinki,, jak któryś z naszych będzie potrzebował to podzielę się i wszystko wytłumaczę ale na priwa,chyba że chcecie na ogólnym to Abramsm za decyduje,dziś z żoneczką zrobiliśmy traskę specjalną po dziurach obciążony na max ok250kl i w dość dużych zakrętasach i powiem że jest ok ,do naszych potrzeb zawsze był za miękki,ale ostatnio za miękki....[więcej opon już nie kupię]........pozdrawiam.....bodzio61.
- bodzio61
e no chciałem żeby jakiś stary forumowicz zatwierdził ale do rzeczy amorek jest od Suzi bandita 600. koszt 80zika bandit R2007 rozbity ale bez ofiar.ale jest małe ale 3tulejki 10x12,pierwsza 28mm i dwie 3mm, 2śruby m10x1 twardość10/9, dwie nakrętki samo kontrujące i 4 podkładki m10 a dlaczego? nasz amor ma m12 i są to śruby kołnierzowe o twardości 10/9 w suzi są m10 i jakoś trzeba się z tym było uporać, ktoś powie ze cieńsze śruby nie dadzą rady albo coś,,, te śruby na ścinanie mają1200kg hm chyba dadzą radę!!!! a jak by ktoś to chciał zastosować to górna regulacja na2 dolna na3 ale to dla takich jak ja i żoneczka ........pozdrawiam.........b61.