Siodło do VN 800 Classic
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Siodło do VN 800 Classic
Ze względu na pytania na PW jakie otrzymuję od zainteresowanych przeróbką siodła w swoim VN 800 opiszę co zrobiłem żeby nasze d***y miały wygodnie.
Ja zrobiłem tak: oryginalna gąbka została spłaszczona za pomocą tarki, potem zostały doklejone boki około 6 cm z każdej strony, następnie wszysto zostało wyrównane tarką i na górę przykleiłem gąbkę ok 2 cm (memory) która wraca do swojego kształtu po przygnieceniu. Następnie poszła folia żeby gąbka nie brala wody i na górę poszycie w kolorze. Dzięki temu że mam rozdzielone siedzenia kierowcy i pasażera mogłem zamontować dla siebie oparcie. Własnie wróciłem z podróży po sycylii 2000 km i nie mam odcisków na d***e więc siodło jest super. Moja Pani też to potwierdza Miłej pracy życzę podczas przeróbki. To wyszło tak:
Ja zrobiłem tak: oryginalna gąbka została spłaszczona za pomocą tarki, potem zostały doklejone boki około 6 cm z każdej strony, następnie wszysto zostało wyrównane tarką i na górę przykleiłem gąbkę ok 2 cm (memory) która wraca do swojego kształtu po przygnieceniu. Następnie poszła folia żeby gąbka nie brala wody i na górę poszycie w kolorze. Dzięki temu że mam rozdzielone siedzenia kierowcy i pasażera mogłem zamontować dla siebie oparcie. Własnie wróciłem z podróży po sycylii 2000 km i nie mam odcisków na d***e więc siodło jest super. Moja Pani też to potwierdza Miłej pracy życzę podczas przeróbki. To wyszło tak:
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
- SAURO
Z oparciem było tak moje siedzenie jest dzielone więc mogłem wstawić między nie blachę stalową 3mm 9 która została odpowiednio powyginana). W części plastikowej wyciąłem dwa otwory przez które przełożyłem "wąsy" mocujące które od spodu są przykręcone czterema śubami M6 . Część która jest obszyta wykonana jest z dwóch kawałków sklejki do której jest przyklejona gąbka a następnie wszystko zostało obszyte w kolorze siedzenia. Na blachę też został uszyty pokrowiec. Qufa nie łatwo jest to opisać
- SAURO
Standardową dzieliłem. W oryginale są dwie gąbki (kierowca i pasażer) ale obszycie jest nie dzielone tzn jeden kawałek wiec nie pozwala się dobrać do plastiku pod nimi. Ja mam szyte dwa kawałki dla kierowcy i pasażera. w ten sposób nie musialem wycinać nic w tapicerce.
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
a jakbyś jeszcze rzucił ile u makaroniarzy kosztuje takie dzieło to b y było super.
Nowa kanapa Mustanga, dzielona i z oparciem kierowcy to koszt około 600 dolarów + przesyłka
Nowa kanapa Mustanga, dzielona i z oparciem kierowcy to koszt około 600 dolarów + przesyłka
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Lukanio
- Miejscowość: Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic
- VROC: 0
Re: Siodło do VN 800 Classic
Witam. Chciałbym przerobić siedzenie w moim VN800 classic. Ogólnie wiadomo, że fabryczne jest niewygodne, chyba zbyt płytkie i należałoby je przeprofilować. Orientuje się ktoś z was gdzie warto oddać siedzenie do przeróbki?
Ewentualnie jeśli ktoś przerabiał to może wyśle zdjęcie jak to wygląda po przeróbce.
Ewentualnie jeśli ktoś przerabiał to może wyśle zdjęcie jak to wygląda po przeróbce.
- Wydminianin
- Miejscowość: Wydminy (na Mazurach)
- Motocykl: VN2000 Classic LT '07 Honda Deauville 650 '03
Ja swego czasu przerabiałem siedzenie w Ełku, firma MW Moto. Po zmianie profilu i obicia komfort jazdy nieporównywalny do fabrycznego. https://youtu.be/vEuBVHp3It0
Widać jak wygląda po przeróbce.
Widać jak wygląda po przeróbce.
Jarek
NIE ROBIĘ ZAKUPÓW W NIEDZIELE!!!
NIE ROBIĘ ZAKUPÓW W NIEDZIELE!!!
- Lukanio
- Miejscowość: Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic
Dzięki. Właśnie o coś takiego mi chodziło.