Znowu nie pali

Wróbelek
Miejscowość: Słupca
Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
VROC: 0

Znowu nie pali

Post autor: Wróbelek » śr paź 06, 2010

Witam mam znowu ten sam problem co kiedys mianowicie moto nie odpalane tydzien podchodze bez ssania i kicha nic tylko kreci i raz poraz pryknie. Na zapych tez nie idzie. I teraz nasowa mi sie odp czy znowu swiece nie strzelily;/ BO wtedy mialem tak samo i nowe swiece zaradzily;/ jaka moze byc przyczyna ze swiece sie przepalają?

Awatar użytkownika
Badger
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » śr paź 06, 2010

na 100 % świece. A dlaczego padają?? A wkręcasz odpowiednie?? A za każdym razem je wygrzewasz??
Mogę się założyć o flaszkę, że parę razy go odpalałeś "na chwilkę" i "pokaż jak chodzi". A to jest cholernie zabójcze dla świec.

Tak na szybko, wykręć je i wygrzej nad płomieniem. Ale całe świece a nie końcówki. I nad płomieniem a nie w ogniu. Może pomoże. Ale zaznaczam, że tylko może i nie uchroni Cię to przed ich wymianą. Po za tym zainwestuj w irydowe.
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Wróbelek

ja zawsze rozgrzewam je elegancko zanim wyjade to 10min moto chodzi ze silnik ciepły!!! Próbowałem juz ja opalic nad ogniem i nic;/ Zamowilem juz irydowe i zwykle tez na wszelki wypadek.Dodam ze po wybebeszeniu wydechow lekki czarny dymek sie pojawił i lekko paliwem bylo czuc ale jak moto sie zawsze rozgrzal to juz nie i w serwisie powiedzieli ze za duzo paliwa dostaje ale o tyle niewiele ze nie trzeba regulowac i moze od tego padly swiece?

Awatar użytkownika
Badger

mwrobelek32 pisze:ze za duzo paliwa dostaje ale o tyle niewiele ze nie trzeba regulowac i moze od tego padly swiece?
wątpię
może masz coś z prądem?? regulator??

chociaż ja miałem podobny przypadek do Twojego - nie wierzyłem, ze to może być wina nowych świec i rozebrałem pół motocykla. Nawet alarm rozbroiłem bo myślałem ze padł i mi blokuje zapłon. Zatargałem go do mechanika a ten tylko puknął się w czoło, wymienił świece i zapalił od dotyku ;)
pie.....lę, nie myję

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Wróbelek

;p a jak sprawdzic regulator? miernik mam tylko nie wiem jak sprawdzic:) Szczegolowe info by sie przydalo:) Dodam nawet ze jak kupowalem moto koles mowil tak ,, gratis ci wymienie swiece na nowe'' potem po kilku dniach dziwnie palil zmienilem na nowe NGK i one wlasnie mi teraz padly;/ Wiec nie wiem co jest moze ten regulator

Awatar użytkownika
Badger

gdzieś na forum, chyba Tiszo opisywał jak sprawdzić ładowanie i regulator.
ale to chyba nie regulator - na mój rozum to przy wadliwym regulatorze to by Ci aku padło a nie rzuciło się na "palenie"
pie.....lę, nie myję

Wróbelek

no aku nowe mam :D Yuasa za okolo 300zl kupilem:) Sadze ze od tego zalewania sie zjebaly te swiece;/ Wtedy bylo to samo moze caly czas jak jade to on przepala a na wolnych lekko sie dlawi i potem one siadają;/ zobacze jak mi dojda nowe;) Ale jak bedzie dobrze chodzil to do serwisu jade na regulacje:D

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Post autor: Piotr_Classic » śr paź 06, 2010

Wróbelek

ale przedtem palil na zimnym od pierwszego klikniecia, na cieplym tak samo;) wszystko czyste styki itp. Wiec zostaje mi chyba ta opcja ze od zbyt bogatej mieszanki

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Post autor: Piotr_Classic » śr paź 06, 2010

Możliwe, jednak nie zgodziłbym się z tezą iż świece Ci padły od zbyt bogatej mieszanki...

Może trefne paliwo nalałeś??

Wróbelek

Post autor: Wróbelek » czw paź 07, 2010

paliwo dobre;) bo z mojego ojca stacji:D:D:D:

[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 ]
dzisiaj jeszcze te swiece nie ogrzalem nad palnikiem tylko koncowki w plomien wstawilem na pare min;) I wkrecilem do moto i odziwo odpalil ale za kilkanascie sekund zgasl i znowu lipa:) Pozostaje czekac na swiece

[ Dodano: Czw Paź 07, 2010 ]
dzisiaj pytalem sie znajomego co ma virago 1100 i mowi ze mial taki sam problem i ze cewki do wymiany byly, czy to mozliwe? Jak sprawdzic czy sa dobre ??

Ale wydaje mi sie ze nimozliwe zeby akurat obie byly walniete

[ Dodano: Pią Paź 08, 2010 ]
dostalem swiece i wkrecilem te zwykle narazie, motor odpalil od pierwszego razu chodzil ok 20min potem sie przejechalem spokojnie i caly czas czarna chmura za mna ale po kilku km juz nie. Po 30km przysadzilem mu na prostej czy czasami nie oslabl no ale 170 wyciaglem i jeszcze zapasik byl. Ale jak zgasilem motor i potem odpalilem zeby sie jeszcze raz przejechac to znowu przez polminuty czarny dymek lecial.

A madrzy panowie z salonu kawasaki (warszawa) napisali ze wina lezy po stronie wydechow. I ze nie powinny byc wybebeszane. Natomiast w poznaniu powiedzieli ze to nie ma nic wspolnego.
Jutro jade do serwisu MOTOKLINIKA WRZESNIA to mi uregulują go i moze zawory zobaczą. Pomierzą regulator i zobaczymy:) Oczywiscie napisze co i jak:D:D Moze ktos w przyszlosci bedzie mial ten problem :evil:

[ Dodano: Sob Paź 09, 2010 ]
Witam, dzisiaj byłem w motoklinice, przyczyscili gaznik ustawili dawke paliwa przeczyscili jeszcze raz filtr powietrza k&n i kazali sie przejechac czy dobrze przelala teraz;) Zajechalem do domu, po godzinie odkrecilem swiece i kolor taki brazowy :) Zadzwonilem powiedzieli ze tak ma byc i zebym teraz te irydowe wkrecil swiece;) Motor teraz ladnie pali, i nie jest taki zamulaly jak przedtem:) Ani nie kopci:) Uwazam ze duzo nie skasowali bo 70zl:) a regulator sprawdzili i ok jest

ODPOWIEDZ