Dźwięk? Jakby zapalającej się kontrolki BIIIP
Dźwięk? Jakby zapalającej się kontrolki BIIIP
Witam
Może to proste i głupie, ale 1 motocykl i w dodatku niezbyt naszpikowany elektroniką...
Za 1,2 razem myślałem, że mi się wydaję... Teraz już wiem, że coś mi pika jak odpalę motocykl, siadam i stawiam go do pionu słyszę BIIIP- odgłos bardzo podobny do odgłosu zapalającej się lampki/ kontrolki rezerwy w samochodzie...
Czy jest coś fabrycznie montowane w VN 800? Jakiś czujnik który wydaje taki dźwięk? Czy ktoś sobie coś czego jeszcze nie zlokalizowałem podłączył?
Może jakiś czujnik niezłożonej stopki??
Może to proste i głupie, ale 1 motocykl i w dodatku niezbyt naszpikowany elektroniką...
Za 1,2 razem myślałem, że mi się wydaję... Teraz już wiem, że coś mi pika jak odpalę motocykl, siadam i stawiam go do pionu słyszę BIIIP- odgłos bardzo podobny do odgłosu zapalającej się lampki/ kontrolki rezerwy w samochodzie...
Czy jest coś fabrycznie montowane w VN 800? Jakiś czujnik który wydaje taki dźwięk? Czy ktoś sobie coś czego jeszcze nie zlokalizowałem podłączył?
Może jakiś czujnik niezłożonej stopki??
- Jurek
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: VN 800 classic "Samuraj"
- VROC: 35044
Napisz dokładnie po jakim procesie odpalania motocykla to się dzieje. Np. w momencie przekręcenie kluczyka, czy może po uruchomieniu rozrusznika? Za mało danych. Normalnie w 800-setkach czegoś takiego nie ma. Może to jakiś system antykradzieżowy? Może jakiś czujnik włączonego kierunkowskazu?
Jurek
VROC#35044
VROC#35044