(nie)świeży biker wita!
-
- Miejscowość: Drawsko Pomorskie
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 1700 classic LT
- VROC: 0
(nie)świeży biker wita!
Witam, witam wszystkich posiadaczy Kawusi Vulcan. Generalnie mówią do mnie Kosmaty, niektórzy Mario (lat 42). Przygodę z motorkami tak na poważnie i w ogóle zacząłem jeszcze w połowie lat 90tych, czyli ok. 20 lat temu. Zacząłem od...HD, na silniku Shovelhead. Fajna pierdziawa ale...jeden dzień na szosie, trzy dni w TOSie trochę mnie irytowało, a wysłuchiwanie, że ten typ tak ma, do końca do mnie nie docierało. Po trzech latach moto poszło. Dłuuuga nastała przerwa. W międzyczasie motoparalotnie, sportowe samoloty, włóczenie się po niebie w wolnych chwilach. Aż tu nagle, w 2015r. "ni z gruchy, ni z pietruchy" żona rzecze: mężu, robimy prawko na moto:)?. Hmmm...czemu nie. Kiedyś dawało się radę na instrukcję od koła ratunkowego, teraz bez prawka - generalnie jestem na NIE. Decyzja zapadła. Pod koniec maja razem na kurs, pod koniec lipca prawko w dłoni. I tu muszę napisać, że zdobycie licencji na lekkie samoloty turystyczne to banał przy zdaniu egz na kat. A. Jednym słowem rzeźnia. Ok. Teraz trzeba kupić moto. Wszyscy kumple z paki ujeżdżają HD. Decyzja - kupujemy HD Road King TwinCam 96. To tyle preludium. I co się dzieje? Na początku sierpnia kumpel, który kupił w Kanadzie Kawusię Vulcan 1700 classic LT (szyba, sakwy, kilka tys. km przebiegu) mówi: Mario, chcesz, to pojeździj, bo ja nie mam czasu, a po zakupie wymieniłem jedynie olej, zarejestrowałem i wstawiłem do garażu, bo wiesz, brak czasu, praca itd...No i stało się. Jeśli można zakochać się w rzeczy, to mnie to dotyczy. To był strzał od pierwszego ruszenia!. Powiedziałem , że moto nie oddam i go zabieram!. Oczywiście za stosowną zapłatą. Nic innego nie chcę. W ciągu trzech miesięcy (już z prawkiem) zrobiłem prawie 4000km. Jestem Kawusią zauroczony, zafascynowany. Zostaje u mnie na baaaardzo długo!. Ktoś zapyta: taka waga na początek? Odpowiadam: radzę sobie całkiem nieźle. Jestem pokorny w tym zakresie, rozsądku peryferyjnie nie traktuję i staram się wiele rzeczy przewidywać. Echch...nie będę już zanudzał. Wiosną planuję wrzucić coś na YT odnośnie wrażeń z jazdy na tym cudzie i trochę info, które mogą się przydać ewentualnym nabywcom tego modelu. To tyle. Pozdro. Kosmaty.
- Kristof_if
- Miejscowość: Lubomia
- Motocykl: HD FLHTK103,Honda Transalp,Cx500,był VN 1500
- VROC: 37033
- Barney
- Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
- Motocykl: VN 800E Drifter, VN 1700 Nomad
- VROC: 35325
Witaj ...
VROC #35325
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "