Witam,
na wstępie pozdrawiam wszystkich ze słonecznego Śląska
Od 2014 jestem współwłaścicielką VN 900 Classic (jeździ na nim mój mąż).
W zeszłym roku w bólach i w trudzie udało mi się zdobyć wymarzone prawo jazdy kat A.
Jednak nasz Vulcan okazał się dla mnie za duży, a i Szanowny Małżonek nie chciał powierzyć swojego cacka w moje ręce ...
Wobec tego zakupiłam (oczywiście Kawasaki) ER-6n - w miarę lekki i wybaczający błędy motocykl, do tego podobny gabarytowo do Gladiusa (na którym uczyłam się jeździć). Jednak cały czas czuję, że nie jest to... Nie dosięgam ziemi całą stopą (tylko palcami), a przy prędkościach powyżej 100 km/h mam wrażenie, że zaraz mnie zdmuchnie z motocykla. Ponadto nie kręci mnie szybka jazda - preferuję raczej dostojne "toczenie się" i podziwianie krajobrazów. No i brakuje mi chromów...
Zaczęłam zastanawiać się nad przesiadką na EN 500. Musiałabym się oczywiście do niego przymierzyć (mam nadzieję, że nie będzie za duży na moje 167 cm wzrostu).
Wypatrzyłam takie ogłoszenie http://jademotocykle.pl/produkt/19/ - może ktoś akurat oglądał ten motocykl i mógłby mi coś na jego temat powiedzieć (w sieci są sprzeczne opinie na temat tego sprzedawcy).
Jakbym zdecydowała się na zmianę motocykla, to zależałoby mi, by zostawić ER-6n w rozliczeniu - to chyba wyklucza ogłoszenia od osób prywatnych...
A może mi coś innego doradzicie?