Wydechy. VN900
-
- Miejscowość: Skrzyszów-Tarnów
- Motocykl: Kawasaki Vulkan 900 Custom 2010 Edition
- VROC: 0
Wydechy. VN900
Proszę o porady jak uzyskać lepszy efekt pracy wydechów,chodzi o to żeby było głośniej.
Ostatnio zmieniony czw mar 06, 2014 przez Fajans, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek34
- Miejscowość: Bledzew - Lubuskie
- Motocykl: VN750 92'
Wiem, że niektórzy usuwają tłumik centralny. Ja wyjąłem wnętrze tłumików końcowych, dźwięk jest dla mnie przyjemniejszy niż oryginalny i jest trochę głośniej ale bez przesady. Próbowałem jak by brzmiał bez centralnego - jak dla mnie to już czołg, ale zależy co kto lubiRamms pisze: w VN 750 można jakoś podkręcić volume wydechów?
"Odkręcam gaz i znikam stąd, jestem wolny"
-
- Miejscowość: Brodnica
- Motocykl: HD FLHTCUI
- VROC: 34836
Mój kumpel ma wiercone oryginały ale to nie to , jest lepiej niz na nietkniętych oryginałach-jest mniej dżwieku odkurzacza ale na nogi nie powala. Jak śmigamy gdzies wkoło komina to zawsze chce zebym przed nim jechał a mam Cobry na Vn 1600- lubi sobie posłuchac .
Na osiemsetce tez lubił za mną jeżdzic- nie jest tak głosno na kalińskim jak na V&H( to nawet dla mnie było za głosno-jak postawiłem moto w garażu to łeb jeszcze pół godziny jechał-swoje V&H sprzedałem gosciowi z forum a kupiłem kalinskiego - duzo ciszej a wystaczajaco głosno).
Kalinski jest ok- akurat żeby cie puszkarze usłyszeli a i sąsiadów nie wku...sz.
Ale jak chsesz cos na tych twoich oryginałach cos zmotać to na You tube widziałem filmik jak kolo wierci swoje wydechy na vn900.
Na osiemsetce tez lubił za mną jeżdzic- nie jest tak głosno na kalińskim jak na V&H( to nawet dla mnie było za głosno-jak postawiłem moto w garażu to łeb jeszcze pół godziny jechał-swoje V&H sprzedałem gosciowi z forum a kupiłem kalinskiego - duzo ciszej a wystaczajaco głosno).
Kalinski jest ok- akurat żeby cie puszkarze usłyszeli a i sąsiadów nie wku...sz.
Ale jak chsesz cos na tych twoich oryginałach cos zmotać to na You tube widziałem filmik jak kolo wierci swoje wydechy na vn900.
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....
- Banan
- Miejscowość: Tłuszcz
- Motocykl: VN 2000 DIABLO BLACK
Darek dawaj tutaj te zdjęcia
Ja też mam Kalińskiego i polecam brzmi super.
Kolejnym plusem jest możliwość bez problemowego zamontowania sond lambda ( oczywiśćie w wersji europejskiej)co w przypadku Cobry czy V&H wiąże się z dodatkowymi kosztami.
Ja też mam Kalińskiego i polecam brzmi super.
Kolejnym plusem jest możliwość bez problemowego zamontowania sond lambda ( oczywiśćie w wersji europejskiej)co w przypadku Cobry czy V&H wiąże się z dodatkowymi kosztami.
VN 900 Custom Black Mat - był
Wojtek34 pisze:
Wiem, że niektórzy usuwają tłumik centralny. Ja wyjąłem wnętrze tłumików końcowych, dźwięk jest dla mnie przyjemniejszy niż oryginalny i jest trochę głośniej ale bez przesady. Próbowałem jak by brzmiał bez centralnego - jak dla mnie to już czołg, ale zależy co kto lubi
a jak się do nich zabrałeś? Mówisz, że można zrobić rzeźnię i wyrzucić centralny...jak się do tego zabrać? Przeciąć za mocowaniem i...zaspawać dziurę blachą? Po takim działaniu trzeba chyba usztywnić oba tłumiki łącząc je ze sobą...
Pozdrawiam Robert
-
- Miejscowość: STARGARD
- Motocykl: HD V-ROD MUSCLE
ja w swoim zdjąłem te zaślepki co są na końcu, mocowane na trzy nity, wziałem wiertło 10 i wywierciłem po 6 otworów w każdym z tłumików, następnie zalozylem zaślepki na trzy nity i fajnie gulga, mam amerykanska wersje wiec nie ma sondy lambda i chodzi bez regulacji, koszty żadne a maszyna pracuje ciekawiej, i ja słychać
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Tylko Józek!! Ujeżdżam jego 900 i to co zrobił z wydechami powodowało na początku wielogodzinną erekcję. Dobrze że już się przyzwyczaiłem bo to już wiek nie ten na takie numery
Wymyślił (i wykonał) jakąś sztuczkę, że niech się schowają wszystkie Kalińskie, Vince i inne wynalazki.
Wymyślił (i wykonał) jakąś sztuczkę, że niech się schowają wszystkie Kalińskie, Vince i inne wynalazki.
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...