wymiana płynu chłodzącego w vn 900
- Krzycho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: V-strom 650, wcześniej Vulcany...
- VROC: 35666
Myślę, że (bez robienia zdjęć) da się to zrobić spokojnie w godzinkę, może półtorej. Na kostki elektryczne trzeba uważać, bo nie wiedzieć czemu każda ma inny system rozłączania... Lepiej się dobrze przyjrzeć zanim użyje się siły.marekfg pisze:Napisz tak w przybliżeniu ile Ci to czasu zajęło i jakim płynem zalałeś?
Zalałem Motul Inugel Expert. Za 5 litrów dałem 70zł. Jest też w litrowych butelkach, ale za 3 litry wychodzi prawie tyle co za 5 w dużej bańce. Teraz już wiem, że wchodzi przy wymianie równo 2 litry (a nie 2,2 jak w manualu). Jednak na ew. dolewki też dobrze coś mieć...
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
- VROC: 0
Właśnie przeprowadziłem operację na swoim pacjencie - przebiegła podręcznikowo Czas zbliżony - godzinka z małym okładem, a to z powodu konserwacji wszelkich wtyczek elektrycznych dostępnych po zdemontowaniu zbiornika, no i zabawy ze szmatką A teraz czas na równie miły relaks
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
- marecki1981i
- Miejscowość: koniec swiata
- Motocykl: Kawsaki VN 900
- VROC: 0
Dzieki piekne za fotorelacje... wlasnie wymienilem plyn bo chyba wyczulony bylem po hiszpanskiej pogodzie (wentylator sie zaloczal nawet na autostradzie przy predkosci 110km/h), juz myslalem ze moze uklad chlodniczy zrobil sie nieszczelny i go zapowietrzylo ale wyglada ze wszytko ok).
Podczas wymiany i odpowietrzaniu tak jak pisales ''Ściskamy kilkukrotnie energicznie przewód między 2-gim cylindrem i obudową termostatu'' pieknie babelki poszly ale zaowazylem ze nalezy jeszcze moto do pionu postawic i powtorzyc czynnosc kilkakrotnie sciskania przewodu miedzy cylindrami (na bocznej stopce wydawalo sie ze wszytkie powietrze wyszlo a jednak po postawieniu w pion jeszcze sporo wlalem)...weszlo prawie 2 litry ale nie lalem w zbiorniczku na maxymalna kreske...zostalo moze 50ml.
Sorry za moj belkot ale podczas wymiany wlewalem tez w siebie duuzo plynow
Jeszcze raz dzieki
Podczas wymiany i odpowietrzaniu tak jak pisales ''Ściskamy kilkukrotnie energicznie przewód między 2-gim cylindrem i obudową termostatu'' pieknie babelki poszly ale zaowazylem ze nalezy jeszcze moto do pionu postawic i powtorzyc czynnosc kilkakrotnie sciskania przewodu miedzy cylindrami (na bocznej stopce wydawalo sie ze wszytkie powietrze wyszlo a jednak po postawieniu w pion jeszcze sporo wlalem)...weszlo prawie 2 litry ale nie lalem w zbiorniczku na maxymalna kreske...zostalo moze 50ml.
Sorry za moj belkot ale podczas wymiany wlewalem tez w siebie duuzo plynow
Jeszcze raz dzieki