Osłona chłodkicy

Kecik1993
Miejscowość: Zimnowoda
Motocykl: Versys 650 /Trajka,Shl M05,WSK 175/WSKi125
VROC: 0

Osłona chłodkicy

Post autor: Kecik1993 » pn sty 26, 2015

http://omko.pl/egzemplarz/galeria?id=1452 moja maszyna. Pytanko czy trupia czacha na osłonie będzie dobrze wyglądać i dwa czy wgl jest jakiś większy sens zakładanie jej ( czy komuś się przydała)
1 Jedź z głową 2 masz dla kogo wrócić 3 motocykl nigdy nie ma pierwszeństwa nawet jeśli ma 4 dobrze się bawić 5 Lepiej wolniej a całym dojechać. Takie moje zasady

Awatar użytkownika
Kristofer
Miejscowość: Myszków
Motocykl: Honda Goldwing

Post autor: Kristofer » wt sty 27, 2015

na pewno w jakimś stopniu chroni chłodnice przed kamieniami z pod koła czy bedzie pasować to już rzecz gustu ważne abys Ty się z tym dobrze czół :D

Awatar użytkownika
marekm
Miejscowość: Gdańsk
Motocykl: VN900 Classic, Yamaha T-Max 530

Post autor: marekm » wt sty 27, 2015

W kwestii trupiej czachy się nie wypowiem, ponieważ się nie znam :)

Natomiast w kwestii osłony moje zdanie jest takie, że nie należy eksponować tego co brzydkie. Innymi słowy, czarna chłodnica jest stosunkowo mało widoczna, natomiast chłodnica przykryta chromowaną osłoną "krzyczy na kilometr". Co innego czarna osłona, ale te występują bardzo rzadko :(

Oczywiście, to jest tylko mój subiektywny i nie wykluczone, że odosobniony pogląd :)

Kecik1993

Post autor: Kecik1993 » wt sty 27, 2015

marekm pisze:W kwestii trupiej czachy się nie wypowiem, ponieważ się nie znam :)

Natomiast w kwestii osłony moje zdanie jest takie, że nie należy eksponować tego co brzydkie. Innymi słowy, czarna chłodnica jest stosunkowo mało widoczna, natomiast chłodnica przykryta chromowaną osłoną "krzyczy na kilometr". Co innego czarna osłona, ale te występują bardzo rzadko :(

Oczywiście, to jest tylko mój subiektywny i nie wykluczone, że odosobniony pogląd :)

Coś w tym jest
1 Jedź z głową 2 masz dla kogo wrócić 3 motocykl nigdy nie ma pierwszeństwa nawet jeśli ma 4 dobrze się bawić 5 Lepiej wolniej a całym dojechać. Takie moje zasady

Awatar użytkownika
Lacik
Miejscowość: Sosnowiec
Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
VROC: 33363

Post autor: Lacik » wt sty 27, 2015

masz fajny ciemny motocykl, po co dawac chromowana oslone?
Ta wersja motocykla, czy special edition mean streaka aż wołają aby było jak najmniej chromu, ba! Wołają aby resztki które Japończycy mimo wszystko umieścili... poprostu wywalić.

W takim motocyklu, jak założysz oslonę, to najpierw za zakrętu wyjedzie ona, a dopiero motocykl...
Ihaaaa VN750 -> VN1600 Mean Streak -> VN2000 Limited, FJR1300, Hayabusa

Awatar użytkownika
ciecio
Miejscowość: Gdańsk
Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
VROC: 36107

Post autor: ciecio » wt sty 27, 2015

Ponieważ osłony silnika masz czarne, to chromowana osłona chłodnicy nie za bardzo będzie pasować.
Ale jak to mówią "o gustach się nie dyskutuje" , jeżeli uważasz, że będzie OK, to zakładaj :D
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Kecik1993

Post autor: Kecik1993 » wt sty 27, 2015

Jakbym był za tym to bym nie pytał się :P bardziej mi tu chodziło o sprawy praktyczne, bo wyglądowę jestem zdania że jak jest jest perfect :)

ODPOWIEDZ