sonda lambda vn900
-
- Miejscowość: zd-wola
- Motocykl: kawasaki vn 900
- VROC: 0
sonda lambda vn900
Witam mam problem z moim vulcanem a mianowicie po odpaleniu na normalnych obrotach(na luzie) słychać dosłowne huczenie od strony podawczej koła pasowego podejrzewam że może być to sonda lambda lecz nie jestem stu procentowo pewien proszę o wasze opinie i ewentualne porady lub pomoc z tym problemem . I ile ewentualnie taka sonda lambda może kosztować i gdzie ją można zakupić Z góry dziękuje i pozdrawiam
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Krzycho - sonda lambda może być w wersji Kalifornia USA. Ale zgadzam się, że to nie to raczej. Któreś łożysko?
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Krzycho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: V-strom 650, wcześniej Vulcany...
- VROC: 35666
Słabym punktem (jednym z niewielu, jeśli chodzi o technikę) VN 900 jest uzwojenie alternatora (stator).
Jednym z objawów jego uszkodzenia jest dziwny dźwięk, spowodowany ocieraniem koła magnesowego o ów stator. Nie wiem, czy ulega on deformacji, czy coś od niego odpada (jakaś żywica, którą oblepione są uzwojenia). Dużo jest o tym w necie, zwłaszcza nie po polsku.
Sam tego nie przerabiałem, więc oczywiście nie muszę mieć racji...
Ale z racji wykonywanej pracy, jeśli chodzi o czytanie internetu, to prawie doganiam Chucka Norrisa
Jeszcze coś takiego znalazłem.
Jednym z objawów jego uszkodzenia jest dziwny dźwięk, spowodowany ocieraniem koła magnesowego o ów stator. Nie wiem, czy ulega on deformacji, czy coś od niego odpada (jakaś żywica, którą oblepione są uzwojenia). Dużo jest o tym w necie, zwłaszcza nie po polsku.
Sam tego nie przerabiałem, więc oczywiście nie muszę mieć racji...
Ale z racji wykonywanej pracy, jeśli chodzi o czytanie internetu, to prawie doganiam Chucka Norrisa
Jeszcze coś takiego znalazłem.
-
- Miejscowość: zd-wola
- Motocykl: kawasaki vn 900
- VROC: 0
chodzi o to czy ta kulawa praca może mieć taki dzwięk?,wiemy gdzie się znajdują sondy i,że nie są w ruchu ale dzięki za cenną bardzo uwage ,ale można silnik uruchomić ale tak jak nie napisałeś może dużo więcej spalać.Stator próbuje eliminować bo ładowanie jest o.k no i dziwne jest to że częstotliwość tych dzwięków jest raczej stała pomi mo zwiększania obrotów (na luzie i podczas ruchu)