Pas napedowy vn 900
-
- Miejscowość: Warszawa Białołęka
- Motocykl: VN900Custom
- VROC: 0
Ja tez mam od jakiegoś czasu problem z pasem napędowym [VN900 custom, przelatane 26 tysięcy]. W czasie jazdy wyje. Przy okazji ostatniego przeglądu po 24 tysiącach nawet zgłaszałem ale mówią że z pasem i naciągiem jest wszystko ok. Tyle, że kiedyś nie wył... Coś może doradzicie, albo jakiegoś fachowca w Warszawie i okolicach [bo już byłem w trzech warsztatach i na razie nie ma mocnych ...]. Dzięki.
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
O widzisz muszę i ja sprawdzić bo u mnie jest coś podobnego nie zawsze przeważnie jak robi się mokro.Dar699 pisze:No i jest winowajca,poluzowana śruba na zębatce napędu.Mimo zabezpieczającej podkładki poluzowana. Po dokręceniu chrzęszczenie tarcie czy jak to nazwać znikneło.
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
- marecki1981i
- Miejscowość: koniec swiata
- Motocykl: Kawsaki VN 900
Przerabialem to.... dokladnie nie pamietam
zobacz tu:
http://www.vulcanforums.com/forums/49-v ... -have.html
Length: 2142 mm Pitch Length
Number of teeth: 153
Pitch: 14 mm
Width: 25 mm
Total Height: 10.00 mm
Tooth Height: 6.02 mm
najlepiej sowmiarke w lape i pomierzyc dokladnie...
Swego czasu chcialem dorobic pas ale prosciej i taniej wyszlo kupic uzywke ze stanow...
zobacz tu:
http://www.vulcanforums.com/forums/49-v ... -have.html
Length: 2142 mm Pitch Length
Number of teeth: 153
Pitch: 14 mm
Width: 25 mm
Total Height: 10.00 mm
Tooth Height: 6.02 mm
najlepiej sowmiarke w lape i pomierzyc dokladnie...
Swego czasu chcialem dorobic pas ale prosciej i taniej wyszlo kupic uzywke ze stanow...
- kobayashi
- Miejscowość: 52.417069, 21.182172
- Motocykl: VN 900
Cześć.
Na obecną chwilę nie muszę kupować i wymieniać pasa w moim VN900, ale postanowiłem poszukać w necie dostępności zamienników.
I tu powołując się na post kolegi marecki1981i z "końca świata", który określił długość na 2142 mm osobiście zwymiarowałem grzebieniem moduł zębów i wyszło mi, że:
Szukamy pasa o module zębów HTD 14 M 2140 i szerokości 25mm
Na rosyjskojęzycznej stronie http://remni.pro/?t=htd14m znalazłem interesujący nas pas. (jak się wydaje o standardowych u nich wymiarach). Wpisując w tabeli szerokość 25 mm wyświetla się nam cena 5943 rubli, czyli 341 zł plus oczywiście koszty przesyłki.
Przy tej cenie, można się pokusić o kontakt z firmą, spytać o możliwość zakupu, wysyłki, lub na jakimś zlocie szukać kontaktu z motocyklistami zza wschodniej granicy i prosić o przysługę.
Na obecną chwilę nie muszę kupować i wymieniać pasa w moim VN900, ale postanowiłem poszukać w necie dostępności zamienników.
I tu powołując się na post kolegi marecki1981i z "końca świata", który określił długość na 2142 mm osobiście zwymiarowałem grzebieniem moduł zębów i wyszło mi, że:
Szukamy pasa o module zębów HTD 14 M 2140 i szerokości 25mm
Na rosyjskojęzycznej stronie http://remni.pro/?t=htd14m znalazłem interesujący nas pas. (jak się wydaje o standardowych u nich wymiarach). Wpisując w tabeli szerokość 25 mm wyświetla się nam cena 5943 rubli, czyli 341 zł plus oczywiście koszty przesyłki.
Przy tej cenie, można się pokusić o kontakt z firmą, spytać o możliwość zakupu, wysyłki, lub na jakimś zlocie szukać kontaktu z motocyklistami zza wschodniej granicy i prosić o przysługę.
Tomek
- Zdziś
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 NOMAD
- VROC: 34481
Ja na pasach się nie znam ale może tu coś dobierzecie http://info.maedler.de/product/1643/161 ... htd-profil
zdziś
-
- Motocykl: Vulcan 900 Classics
Re: Pas napedowy vn 900
I jakz tym pasem wyszlo , ktos cos? Wiem ze bylo to wieki temu ale moze ktos kupil i chetnie sie wiedza podzieli. Moj pas tez jest nawykonczeniu Raptem 15.5 tys mil i pekl do polowy. A cena tych ruskich jest naprawde warta grzechu. Ja wyslelem przed chwila zapytanie o materialy oraz wytrzymalosc tych pasow . Jak odpisza to bedzie fajnie nie to nie , bede szukal dalej ,zima za oknem to nie kusi zeby pojezdzic.
-
- Motocykl: Vulcan 900 Classics
Materiały to guma I sxnurek nylonowy. Zupełnie nie nadaje sie do motocykli. Produkuja glownie dla przemysłu.
Witam. Ostatnia wiadomość w tym poście pochodzi sprzed kilku już lat. Mam więc pytanie, bo być może coś się zmieniło...
Czy ktoś ma namiary na pasy w ludzkiej cenie? Jakieś linki jeśli to możliwe. Zerwał mi się drań podczas ruszania (bez kozactwa) ale przebieg 46tyś, więc przypuszczam, że miał prawo. Proszę pomóżcie!
Dzięki
Wall
Czy ktoś ma namiary na pasy w ludzkiej cenie? Jakieś linki jeśli to możliwe. Zerwał mi się drań podczas ruszania (bez kozactwa) ale przebieg 46tyś, więc przypuszczam, że miał prawo. Proszę pomóżcie!
Dzięki
Wall
Jeszcze jedno pytanie. Co oznacza numer na pasie, w moim przypadku 331V
-
- Miejscowość: Warszawa Białołęka
- Motocykl: VN900Custom
ja nie podpowiem, ale w postach wyżej są jakieś linki do zamienników chyba. Przebieg masz 46? No to u mnie już ponad 50 stuknęło, mam nadzieję ze jeszcze trochę potrzyma ...Wall pisze: ↑sob mar 14, 2020Witam. Ostatnia wiadomość w tym poście pochodzi sprzed kilku już lat. Mam więc pytanie, bo być może coś się zmieniło...
Dzięki
Wall