Witam,
W trakcie jazdy czasami zapala mi się kontrolka czerwona FI i świeci się ciągłym światłem.
Z manuala serwisowego wykminiłem że oznacza jakiś błąd jednak w instrukcji w tabeli są podane błędy w zależności od sposobu jej miganie jak w alfabecie Morse'a np. 1 długi i 2 krótkie mignięcia itp.
Ona jednak pali mi się ciągłym światłem. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu czasami dalej się pali a czasami przez 2-3 dni nic się nie dzieje.
Co to może oznaczać?
Ktoś już z forumowiczów zetkną się z takim działaniem?
pozdrawaim
kontrolka FI
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Samo zapalenie się kontrolki FI oznacza błąd, ale żeby rozpoznać jaki, to niestety należy komputer wprowadzić w tryb diagnostyczny (robi się to zwierając jeden z przewodów od ECU do masy - procedura jest opisana w manualu - rozdział o DFI). Dopiero wtedy ona zacznie migać tak jak piszesz.
Link do serwisówki do 900 na przykład tutaj:
https://www.vulcanrider.se/en/kawasaki- ... e-manuals/
W rozdziale 3 (Fuel system DFI) opisano diagnostykę wtrysku, a na stronie 3-39 masz procedurę jak wprowadzić ECU w tryb diagnostyki.
Prostszym sposobem jest pojechać do ASO i tam podłączą swój komputerek i sprawdzą co to za błąd.
Link do serwisówki do 900 na przykład tutaj:
https://www.vulcanrider.se/en/kawasaki- ... e-manuals/
W rozdziale 3 (Fuel system DFI) opisano diagnostykę wtrysku, a na stronie 3-39 masz procedurę jak wprowadzić ECU w tryb diagnostyki.
Prostszym sposobem jest pojechać do ASO i tam podłączą swój komputerek i sprawdzą co to za błąd.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel