Dodam że założyłem BRIDGESTONE i są o niebo lepsze od Pirelii (nie wiem jak ze zużyciem ale przyczepność na mokrym dużo lepsza)
Jacek_VN. Dzięki za potwierdzenie. Chociaż w moim przypadku, z powodu wieku opon (8 lat) a i w takim razie dętek, wymiana ich nie podlega wątpliwości.Jacek_VN pisze:Sylwester, pytałeś jeszcze czy wymieniać dętki. Ja u siebie jak wymieniam opony na nowe to też wymieniam dętki na nowe ale to tak moja zasada.
Dziękuję za odpowiedź. Montowałeś 200 do swojego motocykla lub znasz kogoś kto montował. Rozumiem, że założę 200\70-15 (zamiast obecnie 180\70-15) i o nic nie będzie ocierać? W necie wyczytałem, że polecane są Metzeler ME 880 Marathon lub Avon, ale opisy dotyczą montażu na VN900 Custom, a nie Classic. Pytanie mam jeszcze o rodzaj opony - z dętką czy bez?Przemeku pisze: ↑pt sty 10, 2020do 900 wchodzi 200 bez problemu. przy 230 trzeba podcinać plastiki, a powyżej to już poszerzenie wahacza, zmiana błotnika itp.
https://s759.photobucket.com/user/gilli ... all&page=1
200 będzie ok, ale przy 230 na ori feldze pewnie będzie "lekki balon" i na pewno nie będzie to 23 cm, a pewnie z 2cm mniej. .200 widziałem na żywo i było ok. 230 tylko z neta. Ja mam w dwójce 240 na ori feldze i jest 22cm - 2cm "poszło w balon".