Jakieś takie fragmentaryczne kawałki stron załączyłeś, napisz słownie gdzie mierzy się i sprawdza się ugięcie pasa w VN 1700, w okienku z podziałką gdzie przykładasz siłę 45N?
Jak mierzyć to się doczytałem.
Naciąg pasa
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
Re: Naciąg pasa
Tex66
W VN1700 siłę przykładamy w okienku skalę odczytujemy na przedniej stronie obudowy osłony pasa
Proszę obejrzyjcie ten materiał.
Co o tym sądzicie?
https://youtu.be/1oXlu2ME29U?si=W3SAyIHgDzIz0xJ8
Live free or die
Komar, Romet, Ogar, WSK, ETZ250, CZ350, HAYABUSA, CBR1100, VN 1500 NOMAD, ST1300, VN1700 VOYAGER
Komar, Romet, Ogar, WSK, ETZ250, CZ350, HAYABUSA, CBR1100, VN 1500 NOMAD, ST1300, VN1700 VOYAGER
Pytanie do Jarolpha - we wcześniej zacytowanym Twoim wątku o ustawianiu pasa po wymianie łożysk wynik odczytywałeś w okienku "naciskowym" czy na skali w miejscu wskazanym w serwisówce?
A materiał - raczej szkodliwy niż pomagający.
A materiał - raczej szkodliwy niż pomagający.
Raczej szkodliwy.
To twoja ocena.
To twoja ocena.
Live free or die
Ale odczyt gdzie zrobiłeś?
Zapomniałem wtedy odpowiedzieć koledze Wydminianin - uzupełniam:
"Moje pytanie brzmi- czy przyłożenie przyrządu jak na rysunku bedzie w miejscu określonym przez serwisówkę jako "przód rury poprzecznej wahacza" i czy to jest środek między kołami pasowymi? Okienko nie znajduje się jak rozumiem nad " przodem rury poprzecznej wahacza? Nie mam do dyspozycji vn900 na żywo żeby to sprawdzić "
Tak, to miejsce (przód rury wahacza) jest środkiem długości pasa między kołami pasowymi.
/dla pewności zmierzyłem podczas ustawiania naciągu./
"Moje pytanie brzmi- czy przyłożenie przyrządu jak na rysunku bedzie w miejscu określonym przez serwisówkę jako "przód rury poprzecznej wahacza" i czy to jest środek między kołami pasowymi? Okienko nie znajduje się jak rozumiem nad " przodem rury poprzecznej wahacza? Nie mam do dyspozycji vn900 na żywo żeby to sprawdzić "
Tak, to miejsce (przód rury wahacza) jest środkiem długości pasa między kołami pasowymi.
/dla pewności zmierzyłem podczas ustawiania naciągu./