Witam, od 3 dni w moim MOTO dzwignia zmiany biegów w trakcie redukcji nie wraca do prawidłowego położenia tzn. Kiedy redukuje np. Z 5 na 4 bieg dźwignia nie odbija do góry tak jak powinna. Ten problem nie występuje w trakcie kiedy wbijam biegi w w górę np z 3 na 4 i 5 nie ma problemu. Czy ktoś z Was Panowie może wie w czym tkwi problem? Czy to sprężyna powrotna, czy problem ze skrzynią biegów? Proszę o info
Pozdrawiam.
Dzwignia zmiany biegów VN 900 Custom
Re: Dzwignia zmiany biegów VN 900 Custom
Hej!
Miałem dokładnie coś takiego. Okazało się, że źle było poskręcane cięgno idące od dźwigni do skrzyni. Przez to chodziło ciężej a do tego delikatnie obcierało. Oczywiście u Ciebie nie musi być ta sama przyczyna ale sprawdzić nie zaszkodzi.
Miałem dokładnie coś takiego. Okazało się, że źle było poskręcane cięgno idące od dźwigni do skrzyni. Przez to chodziło ciężej a do tego delikatnie obcierało. Oczywiście u Ciebie nie musi być ta sama przyczyna ale sprawdzić nie zaszkodzi.
mioko
Cześć! Podpinam się pod temat choć problem mam nieco inny.
Urwałem przegub przy dźwigni - przy wbijaniu jedynki ścięło nit łączący. dźwignię z drążkiem. Szukam żeby dokupić ale nigdzie nie mogę namierzyć jakiegoś zamiennika.
Czy posiada ktoś taką część na sprzedaż albo może podpowiedzieć jak to naprawić?
z góry dzięki
Urwałem przegub przy dźwigni - przy wbijaniu jedynki ścięło nit łączący. dźwignię z drążkiem. Szukam żeby dokupić ale nigdzie nie mogę namierzyć jakiegoś zamiennika.
Czy posiada ktoś taką część na sprzedaż albo może podpowiedzieć jak to naprawić?
z góry dzięki
Powinienem mieć kompletną dzwignię/kołyskę do VN 900, wyślij fotki twojej to sprawdzę 602 5 9 8 8 8 4
Motocykle są jak wódka..prawdziwa jazda zaczyna się od litra..
Dzięki Robrob, ogarnąłem temat i maszyna już na trasie.
Dzięki
Dzięki