Zerwana śruba na koszu sprzęgłowym pomocy

Jacek.D
Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 clasic

Zerwana śruba na koszu sprzęgłowym pomocy

Post autor: Jacek.D » pt sty 10, 2025

Stało się nieszczęście dzisiaj przyszły do mnie tarcze sprzęgłowe przekładki i sprężyny no i zaczęła się zabawa założyłem wszystko i przy skręcaniu kosza do kupy oczywiście kluczem dynamometrycznym ustawionym na 10 niutonometrów jedna śruba się ukręciła nie wiem dlaczego wydaje mi się że że ktoś już odwiedzał ten kosz i ta śruba musiała być przeciągnięta bo bo reszta śrub normalnie klucz przeskakiwał jak powinien a ta jedna śruba coś za mocno i miękko mi się dokręcała no i postanowiłem odkręcić i tylko został mi łepek od śruby reszta została w koszu sprzęgłowym czy ma pomysł ktoś co zrobić bo jestem załamany wszystko szło okej a tu cyk . Może ma ktoś jakiś pomysł lub kogoś kto by się podjął wykręcenie tej śruby cię rozwiercenia bo sam nie wiem czy dam radę. Proszę o pomoc lub dobrą radę.

Jacek.D

Re: Zerwana śruba na koszu sprzęgłowym pomocy

Post autor: Jacek.D » pt sty 10, 2025

Przepraszam nie dopisałem chodzi o wulkana 900 clasic z 2006roku

Robrob
Miejscowość: Łomża
Motocykl: BMW K1200 LT
VROC: 0

Post autor: Robrob » ndz sty 12, 2025

zrób fotkę jak to wygląda i gdzie mieszkasz
Motocykle są jak wódka..prawdziwa jazda zaczyna się od litra..

Jacek.D

Post autor: Jacek.D » ndz sty 12, 2025

Już ogarnąłem temat całe szczęście że udało się wykręcić te śrubę przy pomocy śrubokręta.Dalo się to dość lekko wykręcić i gwint cały bo bałem się że uszkodzę. Ale koszt musiałem wymontować żeby mieć dojście dobre do śruby do resztki śruby. Druga sprawa że się też bardziej przestraszyłem i nie sprawdziłem różnych opcji ale wszystko jest okej. Dzięki i do zobaczenia na trasie.

ODPOWIEDZ