Pytanie z pozoru retoryczne, gdyby nie to co usłyszałem od jednego z mechaników/kierowców.
Z tego co mówił, wynikało, że owiewka osobom wysokim nie zawsze służy. W zasadzie nie chroni od wiatru, za to cały pęd rozbija się wtedy o głowę motocyklisty. Wydaje się mieć to sens, ale w takim razie co ma poradzić osoba, która ma prawie 2m wzrostu (czyli np. ja)?
Czy faktycznie tak jest, że owiewka wysokim osobom bardziej przeszkadza niż pomaga?
Owiewka dla wysokiej osoby
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 900 Classic
- VROC: 0
Owiewka dla wysokiej osoby
花は桜木人は武士
- Orzech_
- Miejscowość: Twardogóra k/wro
- Motocykl: VL 800
- VROC: 34013
Nie prawda, przecież zawsze jest możliwość regulacji owiewki, należy pamiętać aby była ustawiona odpowiednio, powinna być stawiona poniżej lini wzroku, strumień powietrza wtedy reguluje się jej nachyleniem. Przy wysokim wzroście pewnie będzie potrzebna wysoka owiewka
Kilka motorowerów, WSK 175, MZ ETZ...długo nic i
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była
Suzuki VL800
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 900 Classic
- VROC: 0
Rozumiem, że regulacja polega na tym, że można ja bardziej lub mniej nachylić? Takie coś widziałem w Switchblade 2-up na stronie National Cycle, ale nie ma tego typu szyby dla VN 900 Classic
Skoro jednak da się, to mam pytanie jakiej (od) wysokości szyby szukać? Można to jakoś zmierzyć przed zakupem? Większość dostępnych ma ok. 46cm. Rozumiem, że dla mnie to może być za mało
Skoro jednak da się, to mam pytanie jakiej (od) wysokości szyby szukać? Można to jakoś zmierzyć przed zakupem? Większość dostępnych ma ok. 46cm. Rozumiem, że dla mnie to może być za mało
花は桜木人は武士