dziwny dźwiek
-
- Miejscowość: STARGARD
- Motocykl: HD V-ROD MUSCLE
- VROC: 0
dziwny dźwiek
dzisiaj zrobiłem trase 300km. po 100 km z tego ok 70 po ekspresówce z predkościa 130km/h, temp. powietrza 28 stopni. po zatrzymaniu stwierdziłem dzwiny dźwiek z silnika. i podczas jazdy i podczas postoju, przy schodzeniu z obrotów słychac takie jakby jęczenie, taki ŁUUUU, tylko przy pasdku obrotów i juz blisko obrotów biegu jałowego.
dźwiek wydobywa sie chyba spod zbiornika paliwa, i wyraźniej słychac go z lewej strony,
ponadto dwa razy motocykl podczas dojeżdzania do skrzyzowania i zejściu do obrotów biegu jałowego jakby kichnął ale nie z tłumików ale jakby z filtra, tez to słychać ale z przudu i z prawej strony, po czym zgasł, odpaliłem normalnie rozrusznikiem i jechałem dalej, po ok 50km znowu to samo, mam filtr K&N ale jest ok czysciutki i naoliwiony, w tym roku zrobiłem juz ok, tysiac km i wczesniej nie było tego dźwieku, motocykl normalnie jedzie, ma moc, odejście tez normalne, spalanie też na normalnym poziomie,
moze ktos podpowie co tam jest pod zbiornikiem paliwa co mogło by wydawac taki dźwiek, boje sie jechac gdzies dalej zeby całkiem czegoś nie rozpieprzyć, słychac takie wyraxne ŁUUUU przez jedna może dwie sekundy i tylko przy schodzeniu z obrotów, bez wzgledu czy jade czy stoje na luzie.
licze na wasza pomoc
pozdrawiam
dźwiek wydobywa sie chyba spod zbiornika paliwa, i wyraźniej słychac go z lewej strony,
ponadto dwa razy motocykl podczas dojeżdzania do skrzyzowania i zejściu do obrotów biegu jałowego jakby kichnął ale nie z tłumików ale jakby z filtra, tez to słychać ale z przudu i z prawej strony, po czym zgasł, odpaliłem normalnie rozrusznikiem i jechałem dalej, po ok 50km znowu to samo, mam filtr K&N ale jest ok czysciutki i naoliwiony, w tym roku zrobiłem juz ok, tysiac km i wczesniej nie było tego dźwieku, motocykl normalnie jedzie, ma moc, odejście tez normalne, spalanie też na normalnym poziomie,
moze ktos podpowie co tam jest pod zbiornikiem paliwa co mogło by wydawac taki dźwiek, boje sie jechac gdzies dalej zeby całkiem czegoś nie rozpieprzyć, słychac takie wyraxne ŁUUUU przez jedna może dwie sekundy i tylko przy schodzeniu z obrotów, bez wzgledu czy jade czy stoje na luzie.
licze na wasza pomoc
pozdrawiam
-
Dwóch mechaników stawia na stator. Aku jest ciągle niedoladowany. Ładowanie na wolnych 11.56v. Po naladowaniu aku przez 40 km w drodze do pracy dźwięk zanikl. Potem pojawił się znowu jak aku już oslablo. Po naladowaniu zapala od pyka. Potem już długo kręci. Wyciągam stator i oglądam. Wyśle do gościa do przewiniecia. Kolba dał mi namiar. Robił tam i jest zadowolony.
-
Tu jest ekstra film http://m.youtube.com/watch?v=P1nSvWdnN3k