Gwiżdże w VN 900
-
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 900 Custom
- VROC: 31327
Gwiżdże w VN 900
Nie wiem czy sie nie powtórzę z tym tematem ale chcialbym zapytać zacne grono posiadaczy zwłaszcza dziewięćsetek, czy u Was też słychać charakterystyczne gwiżdżenie podczas jazdy zwłaszcza przy wolnych obrotach.
Aha, i nie doradzajcie mi zakup stoperów lub wymianę oryginalnych wydechów na głośniejsze ponieważ wolę dmuchać na zimne żeby się nie sparzyć
Aha, i nie doradzajcie mi zakup stoperów lub wymianę oryginalnych wydechów na głośniejsze ponieważ wolę dmuchać na zimne żeby się nie sparzyć
マリウッシュ
- MarKov
- Miejscowość: WARSZAWA
- Motocykl: VN 1700 CLASSIC TOURER
- VROC: 27362
Male pytanko jaką masz wersje moto amerykanską czy europejską sprawa dokladnie tyczy sie O2 Sensor czyli sondy lambda zeby nie robic zadnych "emulacji"marius pisze:wymianę oryginalnych wydechów
Amerykańska nie ma przeszkody zadnej nie posiada wiec H&V COBRA SILVERTAIL i wszelkiego rodzaju inne maście bedą oki
Europejska ma O2 Sensor i troche jest pod gorke emulacja i tez mozna zalozyc wszystko lub troche metaloplasytki i mozna wyciac otwory i wzpawac gniazda pod sensory albo zalozyc gotowe jedyne ktore to maja fabrycznie przygotowane a i posiadaja homologacje to
http://www.leovince.com/en/catalog-kawa ... _2006/8557
zostaje jeszcze rodzima produkcja czyli Kalinski pod Poznaniem jak dzwonilem to powiedzial ze nie ma problemu z sensorem O2 i wspawa co trzeba do swoich wydechow ktos na 4um ma juz przy 900 wydechy od niego i obiecal ze foty porobi i dziek tez nagra "podkarpacie" jak sie nie myle
Ps. tez chce zmienic i troche sie tym interesuje wiec jak znajdziesz cos ciekawego to poprosze o info
-
Rozróniam "gwiżdżenie" i "szeleszczenie". To drugie rozpracowałem i to jest na pewno pasek, a spray właśnie sobie dziś kupiłem, natomiast zastanawiam się nad "gwiżdżeniem" ( tylko podczas jazdy i też na określonych obrotach). Wydaje mi się że mogą to być wydechy. Pewnie na upartego sprawdzę kiedyś wyjmując wkłady, jednak zważywszy na to że przed dłuższą wyprawą do Italii czasu jest niewiele. Dlatego też zwracam się do forumowiczów o wasze ewentualne doświadczenia
マリウッシュ
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: -----
- VROC: 32197
Po wyjeździe na kongres, gdzie o tym rozmawialiśmy też zacząłem na to zwracać uwagę. Mój też gwiżdże, więc to raczej nie kwestia wydechów (u mnie jest z sondą Lambda, katalizatorem i całym tym niepotrzebnym śmieciem). Serwisuję na Wiertniczej i mam cichą nadzieję, że takie "detale" jak problemy z przeniesieniem napędu albo nie scentrowane koło by wykryli.
Zastanawiam się nad samą konstrukcją motocykla bardziej. I szukam źródła gwizdu teraz w powietrzu owiewającym jakąś ciasną przestrzeń przy podnóżkach.
Skłaniam się jednak ku teorii, że pomoże głośny wydech
Zastanawiam się nad samą konstrukcją motocykla bardziej. I szukam źródła gwizdu teraz w powietrzu owiewającym jakąś ciasną przestrzeń przy podnóżkach.
Skłaniam się jednak ku teorii, że pomoże głośny wydech
MaciekSz
Jest:
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197
Jest:
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT, K1200LT
VROC #32197
-
...eeee to chyba nie może być to. Cały ten gwizd najbardziej jest słyszalny jak jedziesz na 4 lub na 5 biegu i zamykasz manetkę gazu, w takim jakby jednym położeniu.MaciekSz pisze:Zastanawiam się nad samą konstrukcją motocykla bardziej. I szukam źródła gwizdu teraz w powietrzu owiewającym jakąś ciasną przestrzeń przy podnóżkach.
マリウッシュ
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
W moim gwiżdże od nowości, więc pewnie tak ma być, skoro nie jestem osamotniony w tym temacie
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
No i sprawa gwizdania wyjaśniona. Widac taki urok 900-tek , a Marius przejechał się moim i może spać spokojnie
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.