Test porównawczy VN 900 i VN 1700
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
Test porównawczy VN 900 i VN 1700
Porównanie dwóch modeli klasy średniej i dużej jestem ciekaw waszej opini? http://www.motocykl-online.pl/testy/cru ... 00-classic
- Remo
- Miejscowość: Kujawy/Mazowsze
- Motocykl: VN 1700 Classic Tourer
- VROC: 22969
Każdy lubi to co ma
Ja tam bym się nie zamienił
Co do spalania - mi wychodzi w trasie 5,4 l.
Elastyczność - trzeba trochę się nawachlować ale te niskie obroty na 6 - tce - lux.
Pod manetą też nic nie brakuje.
Jest to kolubryna ale prowadzi się łatwiej niż 800-tka.
Plus kilka elektronicznych gadżetów.
Oczywiście lufy do wymiany.
Mogę tylko polecać.
Ja tam bym się nie zamienił
Co do spalania - mi wychodzi w trasie 5,4 l.
Elastyczność - trzeba trochę się nawachlować ale te niskie obroty na 6 - tce - lux.
Pod manetą też nic nie brakuje.
Jest to kolubryna ale prowadzi się łatwiej niż 800-tka.
Plus kilka elektronicznych gadżetów.
Oczywiście lufy do wymiany.
Mogę tylko polecać.
"Nie ma takiego okrucieństwa ani niesprawiedliwości jakich nie dopuściłby się rząd z chwilą gdy zabraknie mu pieniędzy". Alexis de Tocqueville
"Niczyje zdrowie, wolność ani mienie nie są bezpieczne, kiedy obraduje parlament" Mark Twain
"Najlepszym argumentem przeciwko demokracji jest kilkuminutowa rozmowa z potencjalnym wyborcą" Winston Churchill
Keep calm - I'm from Poland.
www.wypozycz-auto.com.pl
www.detektywi-prawnicy.pl
"Niczyje zdrowie, wolność ani mienie nie są bezpieczne, kiedy obraduje parlament" Mark Twain
"Najlepszym argumentem przeciwko demokracji jest kilkuminutowa rozmowa z potencjalnym wyborcą" Winston Churchill
Keep calm - I'm from Poland.
www.wypozycz-auto.com.pl
www.detektywi-prawnicy.pl
-
- Miejscowość: Chrzanów
- Motocykl: Suzuki GSX650FA
- VROC: 0
Prośba do innych użytkowników motocykla VN 1700. Podajcie zużycie paliwa dla jazdy szosowej i szybszej. Czy rzeczywiście zużycie jest takie jak podają na stronie www.motocykl-online.pl w 2 artykułach czyli 6.6 l/100km . Napisali również że w modelu starszym VN 1600 spalanie wynosi 5.7l/100km. A to spora różnica jak na tak małą w pojemnościach silników.
- Sheriff
- Miejscowość: Koog aan de Zaan
- Motocykl: Versys 1000 GT
- VROC: 30486
Otóż to jest to nie 6 bieg a ower drive czyli nadbieg a ten wrzuca się przy min 90/h. Ponad to podczas wyprzedzania ciężarówki która leci np 90 musisz zrobić redukcję bo na OD moto jest słabsze i wtedy obroty rosną. Jednak lecąc na OD 120/h zejdziesz ze spalaniem poniżej 6L/100km tylko kto tak jeździ?
Spalanie w 1,6 5,7l/100km to chyba jakaś totalna bzdura, co prawda nie miałem go możliwości jeszcze litrażować, ale wydaje mi się że spalanie jest większe, zresztą każde spalanie jest uzależnione od stylu jazdy, a z tego co pamiętam Sheriff to spalanie miałeś chyba trochę większe ale to przy odrobinę większych prędkościach
- Sheriff
- Miejscowość: Koog aan de Zaan
- Motocykl: Versys 1000 GT
- VROC: 30486
Adamspa wybacz ale te pytania stają się trochę męczące jeszcze kilka pytań i będziemy mogli serwisówkę wydać na temat 1700. Ilę jeżdżę autostradą? Tyle na ile mam ochotę jeśli jeśli jadę z żoną w dwa moto nie przekraczamy 140 średnio 120-130. Jeśli jadę sam nawet i 160. Co do obrotów nie mam pojęcia to są cruisery nie mają obrotomierza zaś mój słuch nie jest na tyle dobry aby je określić...
Sheriff pisze:Adamspa wybacz ale te pytania stają się trochę męczące jeszcze kilka pytań i będziemy mogli serwisówkę wydać na temat 1700. Ilę jeżdżę autostradą? Tyle na ile mam ochotę jeśli jeśli jadę z żoną w dwa moto nie przekraczamy 140 średnio 120-130. Jeśli jadę sam nawet i 160. Co do obrotów nie mam pojęcia to są cruisery nie mają obrotomierza zaś mój słuch nie jest na tyle dobry aby je określić...