Vn 900 Classic LT- Montaż osłon lag

SPS
Miejscowość: Frombork
Motocykl: Vulcan VN900 LT Classic
VROC: 36387

Vn 900 Classic LT- Montaż osłon lag

Post autor: SPS » czw paź 03, 2013

Cześć! Mam problem ze skompletowaniem rzeczy potrzebnych dla zamocowania dolnych osłon lag, których to osłon w mojej kawie nie ma wcale. Rysunek w instrukcji serwisowej nie wyjaśnia, czym są one mocowane. Same osłony mam, ale przecież na czymś muszą one jeszcze wisieć. Gdyby ktoś z Was, w najbliższym czasie, dokonywał demontażu owych osłon to będę zobowiązany za udostępnienie dokumentacji fotograficznej takiej czynności, lub samego montażu, z ukazaniem "co i do czego". Z góry dziękuję. Za montaż i tak będę się zabierał zimą; teraz mam nadzieję zrobić jeszcze parę mil, zanim spadną śniegi. Pozdrawiam!
SPS

Jepi19
Miejscowość: Bieruń stary
Motocykl: vn 900
VROC: 0

Post autor: Jepi19 » czw paź 03, 2013

Górne wchodzą pomiędzy półki dolne są nakładane na lagi i dociskane guma od spodu do dolnej półki .Nie są dokrecane tylko nakładane
Może to ci coś wyjaśni
http://www.kawasakipartshouse.com/oempa ... 010828-sim

Awatar użytkownika
Radio
Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
Motocykl: VN 900 Classic LT
VROC: 35570

Post autor: Radio » czw paź 03, 2013

Szkoda że prędzej nie zadałeś takiego pytania ponieważ wiosną miałem rozebrane całe przednie zawieszenie i mogłem zrobić fotki :( teraz to już musztarda po obiedzie ale postaram się opisać jak są mocowane szklanki....
Górna szklanka montowana jest na wcisk za pomocą dwóch gumowych tulej, czyli żadna czarna magia a zwykła prostota :p dolna szklanka mocowana jest za pomocą specjalnego uchwytu mocowanego na rurze (skręcana śrubką) oznakowanie katalogowe to 92026A SPACER 92026-1515 następnie idzie metalowa podkładka o oznakowaniu katalogowym 92200 WASHER 92200-1417 i na koniec idzie tuleja gumowa o oznakowaniu katalogowym 92160A DAMPER 92160-1927 całość dociskana jest do dolnej półki, ważne abyś dobrze wyregulował wysokość tej tulei ponieważ jeżeli zrobisz za luźno to będzie później dzwonić.
Masz to wszystko ładnie pokazane na stronie którą podał Jepi19, dla przypomnienia http://www.kawasakipartshouse.com/oempa ... 010828-sim
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.

SPS

Post autor: SPS » sob paź 05, 2013

Wielkie dzięki Kolegom! Serwisówkę mam, ale rysunek nie do końca był dla mnie czytelny. Już wiem co muszę dokupić. Piwka, jak najbardziej, chciałbym postawić. Da los, to na realu. Z tym że kliknięcie "piwka" zwraca "ogólny błąd". Może Admin jakieś AA tu założył? :piwa:
SPS

SPS

Post autor: SPS » sob paź 05, 2013

A to linia owego błędu: Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /beermod.php on line 66
To dlatego piwko nie wchodzi...
SPS

ODPOWIEDZ