VN 900 - cos piszczy w silniku
VN 900 - cos piszczy w silniku
Drodzy koledzy. mam ogromny problem z moim Vulcanem. Podczas jazdy piszczy gdzieś w okolicy silnika. Wymieniałem już łożysko na koszu sprzęgłownym i bez efektu. Być może jest problem w skrzyni, bo bez względu na prędkość to piszczy, lecz gdy nacisnę sprzęglo to piszeczenie ustaje. nie ma tego problemu na biegu jałowym. podejżewam, że to nie pas napędowy, ani zawieszenie. Pisk jest podobne do odgłosu cięcia metalu ręczną piłką. Nie umiem ugryźć tematu, bardzo proszę o pomoc, może ktoś z Was miał podobny problem. Pozdrawiam
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
FajnePoncjusz pisze:mam ogromny problem z moim Vulcanem
Ten Twój Vulcan nie jest Twój.Poncjusz pisze:Ten VN to motocykl mojego wujka
A w tym Twoim Vulcanie, który nie jest Twój bo jest wujka piszczy pasek?
Czy w jakimś innym.
SORRY, nie mogłem się powstrzymać
A tak w temacie, to Ci nie pomogę, MÓJ Vulcan, który jest MÓJ ma łańcuch
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- marecki1981i
- Miejscowość: koniec swiata
- Motocykl: Kawsaki VN 900
- VROC: 0
Mam tak sam problem ale bardzo rzadko...tzn zaowazylem ze dzieje sie tak jak moto nie jest dostatecznie rozgrzane, oraz jak mialem stary olej do wymiany prawie na minimum na wskazniku.
Po przejechaniu 2-3 km piszczenie ustaje i jest wszystko ok. tez uwazam ze to cos zwiazane ze sprzeglem, skrzynia lub pompa olejowa( moze nie wyrabia jak zimny gesty olej hmm)...bo jak piszczy to tylko pod obciazeniem( jak wysprzeglisz przestaje).
ps, sorrki za brak polskich znakow, wiem ze kiepsko sie to czyta ale obecnie nie posiadam.
Po przejechaniu 2-3 km piszczenie ustaje i jest wszystko ok. tez uwazam ze to cos zwiazane ze sprzeglem, skrzynia lub pompa olejowa( moze nie wyrabia jak zimny gesty olej hmm)...bo jak piszczy to tylko pod obciazeniem( jak wysprzeglisz przestaje).
ps, sorrki za brak polskich znakow, wiem ze kiepsko sie to czyta ale obecnie nie posiadam.