Opona -prośba o info

Vinci
Miejscowość: WROCŁAW
Motocykl: kawasaki vn1500mean streak
VROC: 35610

Opona -prośba o info

Post autor: Vinci » sob lut 16, 2013

Witam.
Proszę o opinie na temat opony Bridgestone modele: G850 i BT020.
Chcę na tył załozyć 190/60 ZR17 78 W/H, nie mam żadnego doświaczenia z tymi oponami.
Załozyłem wyjechaną aby sprawdzić czy wejdzie rozmiar i jest OK ale nie znam ich dobrych i złych stron. Jak na Mokrym/ suchym itp.
Którą polecacie?
Za opinie z góry Serdeczne dzięki.
Pozdrawiam.
VINCI

Awatar użytkownika
MUKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
VROC: 0

Post autor: MUKA » sob lut 16, 2013

Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Vinci

Post autor: Vinci » ndz lut 17, 2013

Dzięki Muka :)
UF...przejechałem cały temat ale o tych, o które pytam ani słowa.
Chyba będzie ciężko ale poczekam może ktoś się znajdzie i rozjaśni moją niewiedzę.
Zrobiłem wrzutę mojej prośby do wskazanego przez Ciebie tematu- może akurat.
Pozdrawiam.
VINCI

Awatar użytkownika
MUKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer
VROC: 0

Post autor: MUKA » ndz lut 17, 2013

:ok:
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Awatar użytkownika
Thomas
Miejscowość: Chorzów, Bytom
Motocykl: VN 2000 Limited
VROC: 33040

Post autor: Thomas » ndz lut 17, 2013

BT020. to inaczej battlax , V2K na takich jeżdżą , ja miałem i nie narzekałem , nawet jak była łysa , teraz mam exedre z innego modelu i też jest dobrze ta G850 to też exedra nie narzekam ale mam w rozmiarze 240 troszkę inny profil , wiem że ci co ujeżdżają dwójki jeżdżą na battlax-ach i nie narzekają , poczytaj w temacie co napisał Muka a znajdziesz , może nie ten sam rozmiar ale o oponach z tymi bieżnikami tak :ok:
VROC#33040

Lepiej mieć brzuch z jedzenia niż garb z roboty.

Vinci

Post autor: Vinci » ndz lut 17, 2013

Thomas dzięki .
Temat wskazany przez Mukę przeorałem i w odniesieniu do Bridgeston-ów zawiera się w skrajnościach jedni piszą nigdy więcej, jak najdalej od B inni twierdzą, że jeździli i uwag nie mieli- i bądź tu mądry :(
Niektórzy zabierają głos mając 800-ki i myślę , że piszą o oponach nie nadających się do ciężkich motocykli.
Bardzo rzadko podają symbole opon a wiec opinie w zasadzie do marki ogólnie a to żadna opinia, kiedy każdy model opony jest dedykowany do konkretnego rodzaju motocykla.
Z stąd też bardzo mnie cieszy Twoja odpowiedź, o to że uniesie już się nie boję, Twój cięższy, ale jeżdżę bardzo dynamicznie i kocham trasy techniczne gdzie można się kłaść na ile pozwolą trące o asfalt części motocykla i -jeżeli mogę- napisz kilka słów na temat trzymania tych opon .
Jeździłeś/jeździsz na obu interesujących mnie modelach-który byś polecił?
Jako pomocną informacją napiszę, że z reguły jeżdżę sam a plecaczki to tylko w ustronne miejsce ale na zloty czy w Europę z pełnym ekwipunkiem.
Sorry za przydługi tekst ale naprawdę mi na opinii zależy-jutro koleś z portalu oponowego ma dzwonić w sprawie mojej decyzji a cenę wymęczyłem korzystną :))
Pozdrawiam
VINCI

Awatar użytkownika
Thomas
Miejscowość: Chorzów, Bytom
Motocykl: VN 2000 Limited
VROC: 33040

Post autor: Thomas » pn lut 18, 2013

Ja też jeżdżę dynamiczniej i opony BT zajeździłem szt.2 w rozmiarze 200 , wiem że trzeba bardzo pilnować ciśnienia bo kilka razy przy zbyt gwałtownym odkręceniu lub redukcji z hamowaniem biegami był lekki uślizg ale tylko jak była niższa temp. lub mokro , natomiast tą G mam w rozmiarze 240 i znikły wszelkiego rodzaju uślizgi niezależnie od temperatury czy opadów , czyli wychodzi na to że guma G jest lepsza , jak dla mnie , ale trzeba zaznaczyć że jest w innym rozmiarze.
Z plecakiem w dłuższych trasach nie zauważyłem różnic , na pewno jak będę zmieniał to będzie to ta G.
Pozdrawiam :ok:
VROC#33040

Lepiej mieć brzuch z jedzenia niż garb z roboty.

Vinci

Post autor: Vinci » pn lut 18, 2013

Masz Bracie browca i serdeczne dzięki.
Wybieram G.
Pozdrawiam. :ok:
VINCI

ODPOWIEDZ