Spalanie w Vulcanie
Ja w VN750, 94 rok bez przekręcenia kranu na rezerwę 200 km nie przejadę (autostradą). Czyli około 7 litrów na setkę. Jeżdżę dość szybko, szyba duża, sakwy i ja 100-parenaście kg. W mieście nie sprawdzałem bo po co mam się denerwować.
Pogromcy szos jakie posiadałem:
Motorynka, Kadet, Simson, ETZ MZ 150
Aktualnie : Kawasaki Vulcan vn 750 1994 r.
Motorynka, Kadet, Simson, ETZ MZ 150
Aktualnie : Kawasaki Vulcan vn 750 1994 r.
U mnie na razie jak na 2 litry pod tyłkiem raczej przyzwoicie.
Trasa z prędkością 80-120 km/h 5.1l/100km - szyba, deflektory, bez sakw. Ostatnio założyłem sakwy i będę niedługo ponownie mierzył apetyt na wachę. To 5,1 mnie przyjemnie zaskoczyło - chyba mam power commander ustawiony ciut oszczędnościowo choć na brak mocy nie narzekam.
Miasto 6,4l/100km
Trasa z prędkością 80-120 km/h 5.1l/100km - szyba, deflektory, bez sakw. Ostatnio założyłem sakwy i będę niedługo ponownie mierzył apetyt na wachę. To 5,1 mnie przyjemnie zaskoczyło - chyba mam power commander ustawiony ciut oszczędnościowo choć na brak mocy nie narzekam.
Miasto 6,4l/100km
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Ja właśnie wczoraj nalałem pod korek do mojej 800. Na liczniku dokładnie 208 km w trybie 50% trasa Radom - Piaseczno (niespełna 100 km) + 50% miasto (dom - praca) + jakieś tam jazdy dookoła komina. Weszło mi dokładnie 10,14 l, a więc udało się zejść poniżej 5 litrów!
Chyba nareszcie nauczyłem się zmieniać biegi... Motor na razie bez znaczących oporów powietrza. Nie mam szyby, sakwy mam bardzo wąskie, a sam ważę pewnie w okolicy 70 kg. W tym kask chyba ze 3 kg . Aha, ok. 20-25 km zrobiłem z pasażerką, ale nie powiem ile waży, bo to drażliwy temat u większości kobiet
Chyba nareszcie nauczyłem się zmieniać biegi... Motor na razie bez znaczących oporów powietrza. Nie mam szyby, sakwy mam bardzo wąskie, a sam ważę pewnie w okolicy 70 kg. W tym kask chyba ze 3 kg . Aha, ok. 20-25 km zrobiłem z pasażerką, ale nie powiem ile waży, bo to drażliwy temat u większości kobiet
- Rudi
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: Kawasaki VN 900 custom
- VROC: 0
no właśnie też mnie to ciekawi - od rezerwy do pełnego baku wlałam niecałe 13 litrów- to by znaczyło, że gdzieś tam pod rezerwą mieści się jeszcze 8 litrów?longin100 pisze:Witam
Panowie ile benzyny wchodzi do zbiornika w 900-tce,bo mówią że niby zbiornik 20 litrów innym razem czytam że 18 litrów to w końcu ile??? Fakt jest taki że ciężko wlać 20 litrów
longin100, bardzo dobry wynik
e, tam, drażliwy - kobiety lubią kokietować po prostuSkrobel pisze:Aha, ok. 20-25 km zrobiłem z pasażerką, ale nie powiem ile waży, bo to drażliwy temat u większości kobiet
Ja tam sobie dla pewności sprawdzę jeszcze raz spalanie - teraz będzie ciężej, bo zaczynają się wyprzedaże, więc zapinam kufer na tył , bo do sakiew mi wejdą tylko trzy reklamówki butów
- marecki1981i
- Miejscowość: koniec swiata
- Motocykl: Kawsaki VN 900
- VROC: 0