Zakup Vulcan 1500 Classic
-
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: brak narazie
- VROC: 0
Zakup Vulcan 1500 Classic
Witam,
Zastanawiam się na kupnem tego motocykla:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3437366624.
Jest to mój pierwszy kontakt z tą maszyną, nie mam pojęcia z czym to się je, na co zwrócić uwagę przy zakupie, jak się sprawuje.
Wyczytałem do tej pory o braniu oleju oraz plastikowej zębatce. Podobno ten model już posiada metalową a oleju nie bierze. Proszę o sugestie dotyczące maszyny.
Pozdrawiam,
Zastanawiam się na kupnem tego motocykla:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3437366624.
Jest to mój pierwszy kontakt z tą maszyną, nie mam pojęcia z czym to się je, na co zwrócić uwagę przy zakupie, jak się sprawuje.
Wyczytałem do tej pory o braniu oleju oraz plastikowej zębatce. Podobno ten model już posiada metalową a oleju nie bierze. Proszę o sugestie dotyczące maszyny.
Pozdrawiam,
-
-
- Miejscowość: Gołdap
- Motocykl: VN 1600 Nomad,
- VROC: 37140
Powiem Ci tak,jeżeli chcesz kupować moto tej wielkości i pytasz się o koszty utrzymania ,to sobie odpuść.Kpl.opon ponad 1000,spalanie od 5,5L w górę zależy od stylu jazdy,jak trafisz padakę to Cię doprowadzi do ruiny. Ale wrażenia z jazdy BEZCENNE!!!!!
...nieważne dokąd, ważne że jeden ślad za Tobą...
-
Dzieki z odpowiedz. W moim obecnym moto CBF 600 to komplet opon tez kosztuje około 1000 zl a spalanie to 6 l. Chce zamienic na moto tej wielkości bo interesuje się daleką turystyką. Założyłem temat bo właśnie chcę poznać czy nie trafiam na taką padakę. Czasami pewne modele maja cos nie tak i chcialbym się dowiedzieć na co mam zwrocic uwagę.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Ktoś niedawno na jednym z for(forumów, forów...) napisał że "takie moto się kupuje na kg"
no zgodzę się z nim w końcu plastik i tani i lekki
w mojej 800tce kpl laczków ok 900 zł spalanie ok 5-5,5
powiedziałbym nawet, że co po niektóre części tudzież zachcianki do np mojego vulcana są nawet 3krotnie tańsze niż do popularnego plastika.
Jak to mawiają "wybór należy do Ciebie" powodzenia![:ok:](./images/smilies/AC08.gif)
![:D](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
no zgodzę się z nim w końcu plastik i tani i lekki
![:p](./images/smilies/icon_razz.gif)
w mojej 800tce kpl laczków ok 900 zł spalanie ok 5-5,5
powiedziałbym nawet, że co po niektóre części tudzież zachcianki do np mojego vulcana są nawet 3krotnie tańsze niż do popularnego plastika.
Jak to mawiają "wybór należy do Ciebie" powodzenia
![:ok:](./images/smilies/AC08.gif)
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
VN to fajne motocykle ale moim zdaniem niespecjalnie stworzone do dalekiej turystyki.Najgorszy77 pisze:Dzieki z odpowiedz. W moim obecnym moto CBF 600 to komplet opon tez kosztuje około 1000 zl a spalanie to 6 l. Chce zamienic na moto tej wielkości bo interesuje się daleką turystyką,
Ja właśnie się zastanawiałem nad zmianą na cbf600, predkości przelotowe wieksze, przyspiesza, hamuje, wygodniejsza pozycja na trasę. A gdybym miał większy budżet to np f650gs w wersji dwucylindrowej, dlaczego nie szukasz motocykla typowo turystycznego?
-
Dla mnie pozycja w CBF600 nie jest do końca komfortowa a żona z tyłu też narzeka na kręgosłup bo niby czuje każdą nierówność. Postanowiłem kupić kanapę na którą choruję Intrudera VS 1400. Wystawiłem swoje moto i zgłosił się chętny na zamianę stąd moje zainteresowanie. Dlaczego nie myślę o moto typowo turystycznym, tylko dwa rodzaje powodują moje bicie serca ścigacz i chopper. Moja Honda oraz turystyki nie są ani jednym ani drugim. Cóż, zamiana nie wypaliła więc czekam cierpliwie na rozwój wydarzeń śmigając na CBFie.
- Kristofer
- Miejscowość: Myszków
- Motocykl: Honda Goldwing
w koło komina tak ale na pewno nie w dalekie podróże co do oleju nie powiniem brać zębatka metalowa pompy po 02r
wersja biedna nie ubrany (chyba że takiej szukasz) leżał na prawym boku
ja pogodziłem chopra z turystykiem kupiłem sobie ventke piękny bulgot czterech garów i po 300km od strzała dupsko nie boli
spalanie vulcana 5,5 to chyba typowo na emeryta
i max prędkośc 80/h ![:D](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
wersja biedna nie ubrany (chyba że takiej szukasz) leżał na prawym boku
ja pogodziłem chopra z turystykiem kupiłem sobie ventke piękny bulgot czterech garów i po 300km od strzała dupsko nie boli
![:ok:](./images/smilies/AC08.gif)
spalanie vulcana 5,5 to chyba typowo na emeryta
![:scrach:](./images/smilies/scratch.gif)
![:D](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
-
-
- Miejscowość: Mosina
- Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
- VROC: 35561
Koledzy VN jest stwożony do turystyki. Turystyki jednak po asfaldzie . Pozycja jes jak najbardziej wygodna. Sam jeżdżę Nomadem i nie spodkałem wygodniejszej maszyny na trasy a zwłaszcza z ,plecakiem,,. Raz na strzala i to po polsce cyknołem 1100km.Pantani pisze:
VN to fajne motocykle ale moim zdaniem niespecjalnie stworzone do dalekiej turystyki.
Ja właśnie się zastanawiałem nad zmianą na cbf600, predkości przelotowe wieksze, przyspiesza, hamuje, wygodniejsza pozycja na trasę. A gdybym miał większy budżet to np f650gs w wersji dwucylindrowej, dlaczego nie szukasz motocykla typowo turystycznego?
To sa ciężkie wygodne i niskoawaryjne maszyny lecz zawsze istnieje ryzyko że trafisz na padakę od jakiegoś matacza. Postaraj się kupić moto od motocyklisty nawet z ciut większym przebiegiem. Ja osobiście Polecam serdecznie ale po to jest forum aby każdy mógł się wypowiedzieć. Jeśli ma ktoś inne zdanie oczywiście je szanuje choć się z nim niezgadzam
![;)](./images/smilies/smilie3.gif)
--
Najgorszy77 Widze ze moto dalej jest do sprzedania , mozesz zdradzic czemu sie nie zamieniłes ?
Patrząc na ceny innych 1500 z tego rocznika to jest najtańsza sztuka i na zdjęciach ładnie się prezentuje a wisi już długo na allegro. Mam 500km żeby jechać oglądać i szukam jakiegoś info odnośnie tego vulcana .
Patrząc na ceny innych 1500 z tego rocznika to jest najtańsza sztuka i na zdjęciach ładnie się prezentuje a wisi już długo na allegro. Mam 500km żeby jechać oglądać i szukam jakiegoś info odnośnie tego vulcana .