zbiorniczek na płyn dot 4 VN1500

Awatar użytkownika
PALETKA
Miejscowość: Olsztyn
Motocykl: Road King 1600 był Voyager , VN 1500 Nomad.
VROC: 36065

zbiorniczek na płyn dot 4 VN1500

Post autor: PALETKA » sob gru 21, 2013

Witam wymieniam płyn hamulcowy w przednim kole,na kierownicy sa dwa zbiorniczki na dot 4.Problem po przewodach widze ze do tarcz z jednego zbiorniczka sa podłaczone dwa przewody .problem a drugi zbiorniczek od strony sprzegla to jest do sprzegła?.Jesli tak to jak wymienicći odpowietrzyć to wspomaganie.motocykl to 1500 nomad.
Ostatnio zmieniony czw mar 06, 2014 przez PALETKA, łącznie zmieniany 1 raz.
PALETKA.

dodeks
Miejscowość: Płaza
Motocykl: vn 1500 nomad
VROC: 0

Post autor: dodeks » sob gru 21, 2013

Hejka! Musisz zdemontować lewą pokrywę tzn. podest,dźwignię zmiany biegów i pokrywę a tam masz siłownik hydrauliczny z odpowietrznikiem...ja robiłem to tak- spasowałem bakielitowy wężyk na odpowietrznik słoik na stołeczku z małą ilością płyny wężyk do słoika tak żeby był zamoczony w płynie popuszczasz odpowietrznik i pompujesz klamką...jak już masz go mało w zbiorniczku to dolewasz nowy i dalej pompujesz...jak będzie leciał świeży to zakręcasz odpowietrznik sprawdzasz sprzęgło i gotowe...ach musisz słoik z płynem ustawić wyżej jak masz odpowietrznik żeby wyeliminować ewentualne zasysanie lewego powietrza...łoj ale naklepałem...pozdro!

Awatar użytkownika
PALETKA
Miejscowość: Olsztyn
Motocykl: Road King 1600 był Voyager , VN 1500 Nomad.
VROC: 36065

Post autor: PALETKA » sob gru 21, 2013

Ok dzięki .Pozdrawiam i wesolych Świąt życzę.
PALETKA.

ODPOWIEDZ