Przebiegi
Re: Przebiegi
nie wiem, ale mam taki samSAURO pisze:Czy 58kkm dla trzynastoletniego Vulcana VN 800 to dużo? . Ciekaw jestem Waszych opini na ten temat.
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
-
- Miejscowość: Jelenia Góra
- Motocykl: ZR550 , VN800A
- VROC: 0
Ponad 100tyś to luz , nawet widziałem 125cm3 z takim przebiegiem , oczywiście wymiany i regulacje obowiązkowe . Jak się dba to się ma . Mimo tego że piece motocyklowe kręcą się więcej niż samochodowe to przy zaleceniach producenta można naprawdę pojeździć .
Gdzie zaczyna się pasja , tam kończy się ekonomia .
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
wiesz najlepiej zapytać tych którzy na tych sprzętach śmigająqla pisze:Ja wiem, czemu Sauro założył temat ten No ale nie chodziło mi o to , że dużo w sensie ilości, tylko moje obawy budziła dalsza jego trwałość. No ale właśnie.... jakie przebiegi maksymalne są normą dla silników motocyklowych ?:)
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
-
- Miejscowość: Działdowo
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A
- VROC: 0
Chłopaki ja mam Vn 800 z 1996 roku i mam 47 tysi, moto chodzi jak zegarek (śmigam nim 2 lata i żadna trasa nie robi mu trudności)- jak ktoś juz powiedział jak dbasz tak masz, ważne też żeby kupić zadbanego, nie tylko wizualnie.
jak kupujesz moto np 10 letnie to chyba lepiej żeby miał na liczniku 40 czy 50 tysi bo to przynajmniej wiarygodnie wygląda, a nie jak wszystkie motocykle na allego
13 lat moto, 20 tysi przejechane - oczywiscie przez kobiete - bo na zachodzie tylko kobiety jeżdzą motocyklami. :lol:
jak kupujesz moto np 10 letnie to chyba lepiej żeby miał na liczniku 40 czy 50 tysi bo to przynajmniej wiarygodnie wygląda, a nie jak wszystkie motocykle na allego
13 lat moto, 20 tysi przejechane - oczywiscie przez kobiete - bo na zachodzie tylko kobiety jeżdzą motocyklami. :lol:
Sosnos
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
Czy ja wiem... Motocykl jest przeważnie "następnym" pojazdem więc nie koniecznie musi robić 10000km rocznie. Nawet jeśli jest to jazda do pracy i do domu to .. niech nawet będzie 25km. 25km razy 210 (siedem miesięcy) daje nam 5250km/rocznie. Razem z sobotami, niedzielami i świętami. Ja pracuję autem więc nawet tych 5000km/rocznie nie wykręce. Nie jestem żadnym wyjątkiem, mam kilku znajomych którzy mają czas na jazdę motocyklem tylko w soboty czy niedziele, a i to zależy przecież też od pogody.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
a wg mnie warto brać poprawkę na przebieg nawet jeśli wynosi on 10 tys. km w motocyklu 15 letnim Bo wszystko weryfikuje stan motocykla. Jeśli moto ma 15 lat i 10 tys. to powinien mieć np. oryginalne opony bo nie wierze że ktoś dba aż tak przesadnie i dobre opony wymieni tylko dlatego że mają więcej niż 5 lat. Mój znajomy ma drag stara rocznik 2001 przebieg niecałe 14 tys.( a jest I właścicielem) i np. w tym sezonie zrobił nim całeeeee 500km. praca, dom a jak jest chwila wolnego to np. pogody nie ma i tak w kółko. Mój VN pochodzi z Belgii rocznik 1997, przy zakupie miał 30 tys. i jestem pewien na 100% że autentyczny a kupiony od handlarza