Ssanie
- PALETKA
- Miejscowość: Olsztyn
- Motocykl: Road King 1600 był Voyager , VN 1500 Nomad.
- VROC: 36065
Ssanie
Nastąpił mały problem,zrobiło się zimno i muszę uzywać ssania.Chodzi o to ze jak odciągam ssanie to cofa mi się spowrotem muszę przytrzymać by odpalił i rozgrzał się silnik.Co ewentualnie może być przyczyna tego.Pozdrawiam z Olsztyna.
PALETKA.
Nie jeździłem 1,5 ale rozwiązanie jest chyba podobne do 800-tki (ciecio u Ciebie na pewno tak jest)
Pod grzybkiem ssania znajduje się gumowa osłona, a pod nią okrągła, ryflowana nakrętka - dokręcając nakrętkę zwiększasz opór wyciągania linki ssania, czyli też cofania się. W lewo oczywiście odwrotnie. Więc dokręć po prostu nakrętkę - delikatnie i z umiarem oczywiście
Pod grzybkiem ssania znajduje się gumowa osłona, a pod nią okrągła, ryflowana nakrętka - dokręcając nakrętkę zwiększasz opór wyciągania linki ssania, czyli też cofania się. W lewo oczywiście odwrotnie. Więc dokręć po prostu nakrętkę - delikatnie i z umiarem oczywiście
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
Aż sięgnąłem do instrukcji obsługi motocykla.
I okazuje się, że to raczej nie problem a specyfika działania cięgna ssania.
Należy pociągnąć i skontrować nakrętką, tak dokładnie to opisuje instrukcja
I okazuje się, że to raczej nie problem a specyfika działania cięgna ssania.
Należy pociągnąć i skontrować nakrętką, tak dokładnie to opisuje instrukcja
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Dziwne to. Po pierwsze nakrętka jest pod gumowym kapturkiem, a po drugie strasznie nieergonomiczne byłoby takie korzystanie z manetki dodatkowo umieszczonej w nie najłatwiej dostępnym miejscu. Tak czy inaczej delikatne dokręcenie tej nakrętki u mnie pomaga zwykle na kilka miesięcy.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
To wymysł Japończyków.Skrobel pisze:Dziwne to. Po pierwsze nakrętka jest pod gumowym kapturkiem, a po drugie strasznie nieergonomiczne byłoby takie korzystanie z manetki dodatkowo umieszczonej w nie najłatwiej dostępnym miejscu. Tak czy inaczej delikatne dokręcenie tej nakrętki u mnie pomaga zwykle na kilka miesięcy.
Zawsze twierdziłem, że są dziwni
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
to rozwiązanie jest dobre, wystarczy dobrze ustawić to dokręcenie i wtedy płynnie to działa, jak jest luźne to się cofa, jak za mocno dokręcone to nie wciśniesz a jak ustawisz dobrze to jest ok.
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600