Czyszczenie szprych- zakup szprych/nypli.
Czyszczenie szprych- zakup szprych/nypli.
Witam macie jakiś dobry patent na doczyszczenie szprych w VN?? Jakieś środku czy cuś. Dzisiaj byłem w garażu popatrzyłem na te szprychy i są prawie czarne A może ktoś z Was kupował kiedyś oryginalne szprychy z nyplami i podzieli się informacją dotyczącą kosztów takiej zabawy... Pozdrawiam
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Re: Czyszczenie szprych- zakup szprych/nypli.
Kupować nie kupowałem, ale do czyszczenia używam środka do czyszczenia felg aluminiowych normalnego do 4 kółek. Zapodam odczekam przemyję i jest cacy.Roy pisze:Witam macie jakiś dobry patent na doczyszczenie szprych w VN?? Jakieś środku czy cuś. Dzisiaj byłem w garażu popatrzyłem na te szprychy i są prawie czarne A może ktoś z Was kupował kiedyś oryginalne szprychy z nyplami i podzieli się informacją dotyczącą kosztów takiej zabawy... Pozdrawiam
Jak nie pomaga to wd40 znakomicie czyści ale uwaga z psikaniem w okolicy tarczy długo się męczyłem zanim starłem tą tłustą warstwę.
- Azachiel77
- Miejscowość: strzelce opolskie
- Motocykl: kawasaki vulcan VN 1500 classic
- VROC: 0
- Sheriff
- Miejscowość: Koog aan de Zaan
- Motocykl: Versys 1000 GT
- VROC: 30486
Ja dwa lata temu transportując moto do NL zimą tak załatwiłem szprychy (sól) że żaden środek nie pomógł. Stąd też musiałem zeszłej zimy dać koła do rozebrania szprychy do chromowania a później trzeba było to jeszcze złożyć i wycentrować niezła zabawa. No ale teraz mam chromowane jednak bardzo to kosztowna impreza była nie polecam. Lecz gdyby się ktoś uparł polecić mogę firmy na Śląsku które dobrze chromują i centrują koła.
właśnie mój został przywieziony z Belgii i z tego jak wyglądał nie wykluczone że był użytkowany zimą :shock: ale mam nadzieje że je jakoś doczyszczę ;D szprychowanie i centrowanie to nie problem, robiłem to już kilkukrotnie gorzej z doborem sposobu odnowy szprychy :P chrom ma tendencję do pękania wcześniej czy później a ocynk szarzeje a czyszcząc go ściera się;/