Witajcie, od niedawna stałem się posiadaczem VN1500 classic z 98 roku, do sezonu chwila czasu więc próbuje dopracować moto. Potrzebuję kilku informacji. Mam taki oto wyciek oleju z okolic dekla alternatora, numer uszczelki znalazłem i chciałbym spytać na co jeszcze muszę się przygotować przy zmianie tej uszczelki tzn problemy lub dodatkowe części etc...
Dodam, że nie jest to jakiś duży wyciek z tego co zauważyłem to olej zbierał się od dawna...
Jeszcze pytanie do administratorów, ponieważ ile forów tyle zwyczaji czy mógłbym w tym topicu poruszać wszystkie tematy, które nurtują mnie w kwestii mechanicznej mojego moto? czy lepiej zakładać nowe tematy?
Pozdrawiam Kamil
Wyciek oleju z okolic alternatora VN1500
Re: Wyciek oleju z okolic alternatora VN1500
Panowie potrzebuje dwóch informacji
1) pod deklem alternatora jest uszczelka, czyli dobrze myślę, że alternator pracuje w oleju silnikowym? Tzn nie jest suchy?
2) czy w moim silniku tzn VN1500E z 11.1998r są samoregulatory zaworów? tzn. Nie trzeba zaglądać pod pokrywę zaworów?
Dziękuję i pozdrawiam Kamil
1) pod deklem alternatora jest uszczelka, czyli dobrze myślę, że alternator pracuje w oleju silnikowym? Tzn nie jest suchy?
2) czy w moim silniku tzn VN1500E z 11.1998r są samoregulatory zaworów? tzn. Nie trzeba zaglądać pod pokrywę zaworów?
Dziękuję i pozdrawiam Kamil
-
- Miejscowość: Świnoujście
- Motocykl: VN2000 były VN1500, VN750
- VROC: 37144
Re: Wyciek oleju z okolic alternatora VN1500
Alternator jest w oleju, regulacja ludów zaworowych jest hydrauliczna.
Pozdrawiam Grzegorz.