zestaw olej+filtr+świece
- Jarecki
- Miejscowość: irlandia
- Motocykl: vn1500 classic
- VROC: 0
zestaw olej+filtr+świece
witam Wszystkich wiem,ze temat wymiany oleju był wałkowany na forum setki razy ,ale proszę o pomoc.Bo jest dla mnie dość istotne (pierwsza wymiana w moim vn1500 classic) i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem kupując ten zestaw
http://allegro.pl/olej-filtr-swieca-kaw ... 42222.html
proszę o opinie czy będzie odpowiedni dla mojego vn
http://allegro.pl/olej-filtr-swieca-kaw ... 42222.html
proszę o opinie czy będzie odpowiedni dla mojego vn
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Do każdego modelu motocykla są świece o innych parametrach chodziło mi konkretnie o markę NGK. Do Twojego sprzęta polecam świece o tym symbolu: http://moto.allegro.pl/swieca-zaplonowa ... 35597.htmlszpunt pisze:Świece nie wiem (Konrad, to do mojego też będą dobre takie świece - bo muszę wymienić?)
Oleju i filtru używam takich i jak dla mnie jest OK
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
ja bym z alegro oleju nie kupił . mam znajomego chandluje olejami i mówi ze zamawia z hurtowni w beczkach i sam go odbiera , na alegro ten sam olej jest tańszy w pojemnikach 1litr niz w hurtowni z beczki 100litrowej. wszyscy mi przynajmniej odradzali. ja kupowałem w kawasaki motula z beczki z własnym pojemnikiem kosztował 35zł za litr w moto akcesoriach chcieli chyba 45zł filtr kosztuje cos koło 35zł a swiecki to nie pamietam do vn 2000 irydowe jedna 90zł
pozdrawiam
pozdrawiam
junak
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor
hd ultra electra limited 103 cale & night rod special & road king
kawasaki gpz 550
honda vf 750 Magna
vn 1500 nomad
vn 2000
Hd Electra 88
hd dyna szkieletor
hd ultra electra limited 103 cale & night rod special & road king
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
Powoli panowie z tymi świecami nie wprowadzajcie w błąd człowieka po raz kolejny widzę post gafę .Do VN 1500 rocznik od '96 do '03 zakłada się NGK DPR 5 EA-9, a starszy model VN 1,5 DRP 7EA-9(To nie GPZ).Mimo wszystko polecam świece IRYDOWE (nie koniecznie NGK) .A olej ? gdyby odjąć cene świec i filtra to cena samego oleju tak sobie ona wygląda .Gdy jest zbyt niska istnieje podejrzenie że to podróbka bo i to się zdarza .Konrad pisze:Do każdego modelu motocykla są świece o innych parametrach chodziło mi konkretnie o markę NGK. Do Twojego sprzęta polecam świece o tym symbolu: http://moto.allegro.pl/swieca-zaplonowa ... 35597.htmlszpunt pisze:Świece nie wiem (Konrad, to do mojego też będą dobre takie świece - bo muszę wymienić?)
Oleju i filtru używam takich i jak dla mnie jest OK
-
- Miejscowość: CHOSZCZNO
- Motocykl: Kawasaki vulcan VN 800 CLASSIC
-
- Miejscowość: Opole
- Motocykl: Vulcan 1600 classic 2005r
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
OK OK faktycznie KONRAD zakręciłem się troszkę w postach naturalnie miałem na mysli VN 1500 a nie EN a zwracam honor.Konrad pisze:Jurekkawasaki Szpunt jeździ EN500 B2 więc podałem mu link do świec do jego modelu. Pisząc na temat świec, oleju i filtra miałem na myśli konkretne marki (świece NGK, olej MOTUL, filtr HILFO) nie konkretny produkt do konkretnego modelu.
- Jarecki
- Miejscowość: irlandia
- Motocykl: vn1500 classic
dzięki Koledzy za pomoc. jak wcześniej napisałem będzie to moja pierwsza wymiana a mechanice sie za bardzo nie znam.Więc łatwiej jest zamówić z allegro cały komplet tym bardziej ze sprzedawca potwierdził ze bedzie pasowało do mojej niuni . Ale wole się dopytać na forum i spać spokojnie.
Jeszcze raz dzięki i Wesołych Świąt
Jeszcze raz dzięki i Wesołych Świąt